Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Succé för Yasin – mål efter en träning

Han behövde drygt tio minuter i sin nya klubb. Sedan hade han nätat. Det blev succé direkt för Ahmed Yasin i Häckens seger över Jönköpings Södra.

I AIK har Ahmed Yasin det förtvivlat svårt att skapa sig goda möjligheter till speltid. Då gick flyttlasset bort från klubben igen när en utlåning till Häcken blev officiell under söndagen. Med en träning och en bussresa på två timmar med sin nya klubb fick han debutera relativt omgående mot Jönköpings Södra. Efter en timme spelad på Stadsparksvallen hoppade han in.

Målskytt direkt

Och det var inget alibiinhopp mittfältaren gjorde. Ahmed Yasin blev stor matchhjälte när han i den 78:e minuten dundrade in 1–0 efter att ha plockat ner en lyra från Joel Andersson. Yasin visade kyla när han lirkade in den bakom Anton Cajtoft.

- Jag promenerande tillbaka från ett anfall. Sedan ser jag bara en boll i luften och löper mot den och tänker att "låt mig testa" och det gick bra, den gick in i mål, sade matchhjältenl till C More.

Det var annars en trevande allsvensk match som saknade rekorderliga målchanser. Häckens Mohammed Abubakari var närmast med ett långskott som Anton Cajtoft med viss möda styrde bort under den första halvleken.

Andra halvleken var den första lik. Lagen bjöd varandra på några halvlägen, utan att något av lagen var riktigt nära. Dzenis Kozica skramlade fram J-Södras vassaste läge i matchen men tryckte bollen tätt utanför Peter Abrahamssons högra stolprot.

Hektiska dagar

Yasins mål blev alltså matchens enda och Yasin kunde knappast ha fått en mer behaglig start än detta i sin nya klubb.

- Riktigt skön debut för mig att få komma in och göra mål för min nya klubb och ta hem tre poäng. Det var viktigt, sade han till C More.

De senaste dagarna har varit hektiska för mittfältaren:

- Jag gjorde min första träning i går med dem, det var en massa, massa jobb med pappren. Jag fick själv åka till Qatar och skriva på en del papper. Och i dag klockan elva fick jag ett sms om att jag blev spelklar för Häcken. Det var jag glad över och det bevisade jag på planen.