Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Succé för Carlsson – som inte bryr sig

Patrik Carlsson, 30, har haft en kanonstart på säsongen. Men när det blir förlust för laget så spelar hans poäng mindre roll.
– Då är det skit samma, säger han.

Han lämnade Frölunda inför den förra säsongen och valde då att spendera en säsong i Helsingfors och den finska ligan.

Men en säsong fick räcka för Patrik Carlsson som valde att återvända till klubben i hans hjärta. En värvning som fick Roger Rönnberg att njuta.

– Han tar plats och visar att han kan vara en matchvinnare! Det är underbart att han kan lyckas med den delen redan från början ... han vågar avsluta på ett helt annat sätt, sa Rönnberg nyligen.

LÄS MER: "Purres" utveckling får Frölunda att börja hoppas

Toppar poängligan

Efter tre spelade matcher i årets SHL så ligger han i toppen av poängligan med sex (4+2) poäng.

– Det har känts bra och så i starten men det är vinna eller förlora som den här sporten handlar om och det är det vi spelar för. Nu åkte vi på en torsk och då spelar det ingen roll, säger han.

Så skit samma oavsett hur många poäng?

– Ja, om vi förlorar så är det verkligen skit samma.

I återkomsten till Frölunda så har han parats ihop med Joel Lundqvist och Ryan Lasch. En duo han spelade flera matcher tillsammans med under klubbens senaste guldsäsong.

– Vi har spelat ihop och det känns som vi hittade tillbaka till varandra direkt men även det spelar mindre roll nu. Nu känns allt bara surt, säger Carlsson och fortsätter.

– Vi måste titta igenom det här till måndag och sedan snacka om det och se vad som saknades och vad vi måste göra för att det här inte ska återupprepas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.