Succé i premiären – ändå förlust för Andersson

Det tog bara 22 minuter för landslagsanfallaren Sebastian Andersson att göra mål för sin nya klubb Köln. Han låg också bakom lagets andra mål. Ändå blev det förlust mot Hoffenheim.

|

Andrej Kramaric gjorde hattrick i matchen som Hoffenheim vann med 3–2.

Bara fyra dagar före Bundesligapremiären lämnade den 29-årige svensken Union Berlin för Köln, där han skrivit på för tre säsonger.

Andersson gick direkt in i startelvan, som ensam anfallare. Och han blev snabbt målskytt för sitt nya lag. I den 22:a minuten nickskarvade han in 1–1.

I den 86:e minuten låg svensken bakom 2–2-kvittringen då han nickade i stolpen, efter en frispark. Dominick Drexler var sedan framme och slog in returen.

Hoffenheims Andrej Kramaric gjorde både 1–0 och 2–1 i den första halvleken. Och på tilläggstid gjorde kroaten sitt tredje mål i matchen.

Det blev förlust även för en annan svensk landslagsspelare, vänsterbacken Ludwig Augustinsson, i Bundesligapremiären. Hans Werder Bremen förlorade hemma mot Hertha Berlin med 1–4. Augustinsson låg bakom Davie Selkes mål.

I Dortmund fick Oscar Wendt hoppa in för Mönchengladbach med drygt 20 minuter kvar. Hemmalaget vann med 3–0 efter två mål av norska målsprutan Erling Braut Haaland.