Uruguays Luis Suárez firar sitt mål mot Brasilien.

Suárez gjorde mål direkt

Varnad för en stämpling - men också målskytt och poängräddare. Uruguays lika kontroversielle som briljante anfallare Luis Suárez var i centrum när han gjorde landslagscomeback efter den långa avstängningen för bettet i italienaren Giorgio Chiellinis axel under VM 2014.

|

-Som alltid så visade vi god karaktär, sade Luis Suárez sedan Uruguay hämtat upp 0-2 till 2-2 mot Brasilien i det sydamerikanska VM-kvalet i fotboll.

Suárez stängdes av från all fotboll i fyra månader och från nio tävlingslandskamper för attacken på Chiellini. Tillbaka i landslaget var Barcelonastjärnan kapten och kvitterade i 48:e minuten till 2-2.

Brasilien chockstartade hemma i Sao Paulo, tog ledningen efter 39 sekunder och ökade på till 2-0 efter 25 minuter. Målskyttar: Douglas Costa och Renato Augusto.

Edinson Cavani, lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Paris SG, gav Uruguay hopp när han reducerade till 1-2.

Suárez kvitterade och fick sedan, med fem minuter kvar av matchen, en jättechans att bli tvåmålsskytt och matchvinnare, men Brasiliens målvakt Allison Becker gjorde en fotparad.

Uruguay ligger tvåa i VM-kvalet, tre poäng efter Ecuador. Brasilien är trea, ytterligare två poäng bakom. Topp fyra får spela VM i Ryssland 2018.

Brassestjärnan Neymar varnades och missar mötet med Paraguay på tisdag.