Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Styrkebeskedet: Hellner fixade pallplats

Marcus Hellner stod för en stark insats i herrarnas 15 kilometer fristil i Ulricehamn och fick kliva upp på pallen efter en urstark avslutning. – Jag är förvånad, säger Hellner själv.

Lite hemmaplans-känsla för Marcus Hellner från Lerdala, ungefär tio mil från Ulricehamn. Och svensken visade att formen är på gång.

Hellner inledde riktigt starkt och var med i toppstriden hela vägen, den absoluta toppstriden var dock en bit bort men en urstark avslutning räckte till en tredjeplats och ett extra skönt kliv upp på pallen för Hellner – som själv var överraskad över succén.

– Jo, jag är förvånad, det känns inte som jag hade en bra uppladdning. Men jag kom igång ganska fort. Det är jättesvårt det där, ibland känns det jättebra på träning, men man får ändå inte till det.

– Hade det varit världscup någon annanstans så hade jag förmodligen inte åkt, utan varit hemma och tränat. Så det var ju bra att jag tog mig hit. Jag känner ju mycket folk från området, så det känns lite som hemmaplan. Man får lite minnen från när man var liten och tävlade här, så det var kul att komma hit igen.

Även Daniel Rickardsson gjorde en fin tävling och slutade på en sjundeplats. Vann gjorde kanadensaren Alex Harvey, andraplatsen tog Martin Johnsrud Sundby. Och Hellner alltså på pallen igen.

– Jag fick besked om att jag låg fyra, så då vaknade jag till liv och ryckte upp mig. Det var nog bra att få känna av det här med att fajtas för något. Hade jag inte haft chans på pallen så hade jag nog inte kunnat ta ut mig så mycket som jag gjorde, säger Hellner.

Efter en usel fjolårssäsong är han nu tillbaka  i världstoppen igen – och nu saknas bara den där riktiga fullträffen, som förhoppningsvis kommer under VM.

– Ja, jag hoppas det. Det är stabila resultat, men inget panglopp för mig. Då är man först och det känns sjukt bra och kontrollerat, och det tycker jag inte att jag har haft. Men VM sitter ju där i huvudet, så det är i de loppen som man verkligen kommer plocka ut det sista.

Desto tyngre blev det för Johan Olsson som hade en katastrofal dag. Olsson slutade på en 48:e plats, 1:42 efter täten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.