Det blåser ordentligt kring Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu. Arkivbild.
Det blåser ordentligt kring Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu. Arkivbild. Bild: Emilio Morenatti/AP/TT

Styrelsekaos i Barcelona: sex ledamöter avgår

Sex ledamöter i fotbollsgiganten Barcelonas styrelse har meddelat att de avgår. De riktar kritik mot ordföranden Josep Maria Bartomeu och vill se ett nyval om posten.

ANNONS

Bland de sex avgående ledamöterna återfinns två av fyra vice ordföranden i den spanska storklubben, Emili Rousaud och Enrique Tombas. De fyra övriga avgående ledamöterna är Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia och Maria Texidor.

I ett gemensamt brev till Barcelonas supportrar pekar de tidigare styrelsemedlemmarna finger mot ordföranden Josep Maria Bartomeu och efterlyser ett nyval. De sex ledamöterna ser Bartomeu som ansvarig för klubbens hantering av sociala medier-skandalen "Barçagate" och coronakrisen som drabbat storlaget hårt.

"Som vår sista tjänst för klubben rekommenderar vi att ett nyval utlyses så fort omständigheterna tillåter. Då kan klubben ledas på bästa möjliga sätt och hantera de viktiga utmaningarna i den närmaste framtiden", skriver ledamöterna i ett brev som publicerats i spanska medier.

ANNONS

Enligt Barcelonas webbplats består styrelsen nu av 13 ledmöter, inklusive ordföranden Josep Maria Bartomeu.

LÄS MER:Messis ilska – rasar mot uppgifterna: "Fake news"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS