Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard  Bild: PÄR OLERT
Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard Bild: PÄR OLERT

Stuhr Ellegaard ställs utanför laget

Elfsborgs Kevin Stuhr Ellegaard kommer att kopplas bort från laget efter den uppmärksammade intervjun i Borås Tidning. Det uppger Elfsborg i ett pressmeddelande.

Det var under tisdagen som Elfsborg-keepern tog bladet från munnen.

I en intervju med Borås Tidning gick han bland annat till hård attack mot den kritiserade tränaren Jimmy Thelin.

– Jimmy är rädd för starka personligheter. Men man kan inte behandla folk hur som helst, sade Stuhr Ellegaard bland annat.

Han riktade också hård kritik mot hur tränaren, samt klubbchefen Stefan Andreasson, behandlat honom i hans kontraktssituation (hans avtal går ut i vinter). Han menade att kubben gav honom lugnande besked om en förlängning – för att sedan hugga honom i ryggen.

Klubben agerar

– Nu, när det allsvenska kontraktet är säkrat och transferfönstret stängt, säger de att jag inte får vara kvar längre. Jag har familj, hus och två månader kvar på kontraktet. Jag har gjort allt för Elfsborg och alltid satt Elfsborgs först, är det den här respekten man förtjänar efter åtta år i klubben?

Nu väljer klubben att agera, och bekräftar på sin hemsida att målvakten och klubbens ordförande Sune Lundqvist haft ett möte för att rensa luften. Där beslöt man också att 36-åringen inte ska vara med laget den närmaste tiden, utan "är ledig för att i lugn och ro reflektera över situationen".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.