Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kevin Stuhr Ellegaard får inte förlängt kontrakt med Elfsborg – något som han menar att han erbjudits. Bild: Erik Mårtensson/TT
Kevin Stuhr Ellegaard får inte förlängt kontrakt med Elfsborg – något som han menar att han erbjudits. Bild: Erik Mårtensson/TT

Stuhr Ellegaard: "Jimmy är rädd"

Elfsborg förlänger inte kontraktet med Kevin Stuhr Ellegaard.
Det gör veteranmålvakten besviken och nu går han till angrepp mot tränaren Jimmy Thelin.
– Jimmy är rädd för starka personligheter. Men man kan inte behandla folk hur som helst, säger Stuhr Ellegaard till Borås Tidning.

Stuhr Ellegaard, 36, saknades i Elfsborgs trupp i måndagskvällens allsvenska 2–2-match mot AFC Eskilstuna. Magsjuka var det officiella skälet – men det stämde inte alls.

– Jag mådde inte bra. Inte någonstans. Kroppen reagerade starkt, huvudet var slut. Det hade inte varit rättvist mot någon att spela, säger Stuhr Ellegaard till BT.

Lagkaptenen hävdar att han tidigare erbjöds en kontraktsförlängning som han tackade ja till. I fredags fick Stuhr Ellegaard beskedet att hans tid i Elfsborg är över efter den här säsongen.

"Fått lugnande besked"

– Det har snackats hit och dit men nu får det räcka. Ända sedan januari har jag bett om svar från Elfsborg, från Stefan (Andreasson) och Jimmy (Thelin), om hur de ser på den option som finns i kontraktet, och att klubben har möjlighet att säga upp avtalet efter säsongen. Men jag har hela tiden fått lugnande besked. Nu, när det allsvenska kontraktet är säkrat och transferfönstret stängt, säger de att jag inte får vara kvar längre. Jag har familj, hus och två månader kvar på kontraktet. Jag har gjort allt för Elfsborg och alltid satt Elfsborgs först, är det den här respekten man förtjänar efter åtta år i klubben?, säger han till BT.

"Vad vi kom fram till"

Jimmy Thelins svar på kritiken:

– Det får stå för Kevin. Jag hoppas att han vill vara med och konkurrera mot Malmö på söndag. Vi har gjort en bedömning utifrån ekonomi och sportslig framtid. Det är en utvärdering som pågått under säsongen, och det här var vad vi kom fram till, säger Thelin.