Strömbergsson tillbaka – anklagades för rasism: "Har avtjänat sitt straff"

Elitdomaren Martin Strömbergsson får börja döma matcher igen från nästa säsong, skriver Fotbollskanalen. Detta efter att han i juli stängts av resten av säsongen för olämpliga uttalanden mot Östersundsmålvakten Ali Keita.

ANNONS
|

Det var i Östersunds egna podcast som Aly Keita i juni i år berättade om en incident i en match 2019. Strömbergsson ska ha sagt till Keita att "gå tillbaka till ditt mål så dom kan kasta bananer på dig".

Ett uttalande Keita uppfattade som rasistiskt.

Strömbergsson hävdar å sin sida att han sagt: ”hoppa in i buren så ska jag ge dig en banan”.

Keita och Östersund valde att inte ta ärendet vidare direkt, men efter att händelsen blivit känd i somras valde Svenska fotbollförbundet att stänga av domaren resten av säsongen.

– Martin Strömbergsson bedyrar att han inte haft några rasistiska avsikter med det han har sagt. Vi har ingen anledning att betvivla detta, men anser ändå att det är ett mycket olämpligt uttalande, sade domarkommitténs ordförande Peter Ekström i juni till förbundets hemsida.

ANNONS

Nu beslutas alltså att Strömbergsson åter får komma in i värmen.

– Domarkommittén tog beslutet att han är tillräckligt bra, han har "avtjänat sitt straff" eller vad man ska säga, säger domarchefen Stefan Johannesson till Fotbollskanalen.

ANNONS