Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viaplay har bland annat rättigheterna till Champions League. Bild: ERIC GAILLARD
Viaplay har bland annat rättigheterna till Champions League. Bild: ERIC GAILLARD

Streamingjättarna sänker priset på sina sportabonnemang

På grund av den rådande situationen där sportevenemang världen över ställs in på grund av coronaviruset väljer Viaplay och C more nu att agera. Man sänker priset på sina sportstreamingtjänst.

Den senaste tiden har flera sportevenemang ställts in till följd av coronavirusets spridning. Det har bland annat fått konsekvenser för Viaplays och C mores kunder som köpt deras sportabonnemang.

NENT Group, med Viasat och Viaplay, har bland annat medierättigheterna till Premier League, Champions League, NHL och Formel 1 som alla har ställt in sina tävlingar den närmaste tiden. C more sänder bland annat SHL och Serie A som just nu är på paus.

Nu väljer Viaplay att sänka abonnemangspriset tillfälligt till 109 kronor i månaden och C more sina sportabonnemang till 139 kronor i månaden.

– Vi bevittnar en unik situation med omfattande förseningar för många av sportens största sportevenemang. Vi förstår och respekterar besluten från arrangörerna av dessa runt om i världen, vilka gör rätt i att fokusera på säkerheten och hälsan för såväl utövare som åskådare. Vi har nära kontakt med dessa arrangörer och för diskussioner om hur detta kommer att hanteras framgent, säger Anders Jensen, vd och koncernchef för NENT Group, i ett pressmeddelande.

Det är ännu inte beslutat hur länge prissänkningarna kommer gälla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.