Anfallaren Carlos Strandberg har gjort sin första träning med Malmö FF och klappas här om av ett annat sommarförvärv, Kingsley Sarfo från Sirius.

Strandberg: "Jag ångrar ingenting"

Carlos Strandberg har presenterat sig för sina nya supportrar. Malmö FF blir 21-åringens sjunde seniorklubb i karriären.

Runt staketet på plan 7 på stadionområdet i Malmö hänger närmare 250 Malmö FF-supportrar under den allsvenska serieledarens träning i solgasset. Tanken var att deras nyfikenhet skulle stillas redan under tisdagen, men "administrativa skäl" hindrade stjärnvärvningen Carlos Strandberg, 21, från att göra sin första träning då.

Den avklarades i stället under torsdagen och Strandberg drog ner applåder när han satte ett par mål under tvåmålsspelet.

- Det är fascinerande, säger anfallaren med ett leende om supportrarnas intresse för hans ankomst.

- Det är kul att de lever sig in i fotboll. Det lyfter spelarna.

"Lärorik tid"

Strandberg lämnade Häcken som 18-åring och vägen till en ny permanent klubbadress i Sverige har haft många anhalter på vägen. Anfallaren fick en del speltid under debutsäsongen i CSKA Moskva, men lånades sedan ut till Ural i den ryska ligan och därefter till allsvenska AIK. I vintras köptes han av Club Brügge, men den belgiska storklubben lånade ut Strandberg till ligakonkurrenten Westerlo.

- Det var en lärolik tid. Jag fick uppleva många saker som jag inte trodde att jag skulle få göra. Jag ångrar ingenting. Det var nyttigt för mig, säger 21-åringen, vars kontrakt gäller till och med 2021.

TT: Varför kändes det rätt med Malmö FF?

- Det var väldigt intressant. De visade sitt intresse och jag kände att det här var det bästa steget jag kunde ta, säger U21-landslagsmannen.

Överlägsen serieledning

Strandberg är MFF:s tredje sommarvärvning i år. Sedan tidigare har nigerianen Bonke Innocent, 21, och ghananen Kingsley Sarfo, 22, värvats från Lillestrøm respektive Sirius. En redan stark trupp har blivit ännu starkare och det mesta pekar mot att MFF tar sitt fjärde SM-guld på de fem senaste säsongerna. Elva allsvenska omgångar återstår och Skåneklubben är hela 13 poäng före Djurgården och Sirius. Något ändrat mentalt fokus för att hålla spelarna motiverade är det dock inte tal om i det regerande mästarlaget.

- Det handlar om att vinna nästa match och göra laget bättre. Svårare än så är det inte. Om inte det är motiverande nog så vore det konstigt, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.