Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

190722 Lina Strand, Göteborg-Majorna OK, fyra på dagens etapp i D21E under orienteringstävlingen O-ringen etapp 1 den 22 juli 2019 i Finspång.Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102 Bild: PETER HOLGERSSON
190722 Lina Strand, Göteborg-Majorna OK, fyra på dagens etapp i D21E under orienteringstävlingen O-ringen etapp 1 den 22 juli 2019 i Finspång.Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102 Bild: PETER HOLGERSSON

Strand fyra efter första etappen av O-ringen

Landslagsorienterarna från Göteborg, Lina Strand och Sara Hagström ligger fyra och femma efter den första dagen av O-ringen.
Däremot har duon lång väg att vandra för att gå i kapp den stora favoriten Tove Alexandersson.

Världens största orienteringstävling, O-ringen, är i gång. Under måndagen genomfördes den första etappen av tävlingen och på damsidan i klassen D21 elit finns två göteborgare som kommer vilja vara med och slåss om topplaceringarna.

Lina Strand från Göteborg-Majorna OK och Sara Hagström, IFK Göteborg har nämligen formbesked att leverera inför det kommande världsmästerskapet i slutet av sommaren.

Det blev en okej start för Göteborgshoppen i stortävlingen. Lina Strand sprang in på en fjärdeplats i den första etappen och har bara 43 sekunder upp till andraplatsen. Till den första är det desto längre.

Den svenska världsstjärnan Tove Alexandersson hade uppvisning under O-ringens inledning. Alexandersson vann etappen fyra minuter före tvåan och har gett sig själv ett ypperligt utgångsläge för fortsättningen.

– Det här var en jättebra start. Nu ska försöka att fortsätta fokusera på orienteringen och göra bra och stabila lopp orienteringstekniskt, säger Tove Alexandersson till TT och fortsätter sedan:

– Rent tävlingsmässigt tror jag att det är ett bra upplägg (med O-ringen). Jag vill väldigt gärna få några riktigt bra genomkörare med viktiga tävlingar före VM, säger Alexandersson till TT.

För Sara Hagström blev det en femteplats under den första dagen. Tidsmässigt har hon trots allt strax över sju minuter upp till Alexandersson i täten.

På herrsidan sprang IFK Göteborgs Max Peter Bejmer fort redan från start. Bejmer sitter på en femteplats efter etappen och har strax under tre minuter till ledaren Emil Svenk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.