Anton Strålman.
Anton Strålman.

Strålman hoppas på trendbrott

ANNONS

Anton Strålman har kritiserat det mesta under VM-turneringen i Frankrike och Tyskland. Det har bland annat handlat om Tre Kronors spel i gruppspelet och domarnivån i flera av matcherna.

Efter semifinalen mot Finland, seger med 4–1, var tongången en annan.

Den 30-årige Tampa Bay-spelaren var tillfreds. Och hoppfull.

- Det ska aldrig gå lite för lätt i gruppspelet, det ska vara lite kämpigt, det ska vara lite motigt. Spelet ska inte vara perfekt. Gruppspelet är lite av en transportsträcka, sade han.

ANNONS

- Sedan när man kommer in i de här matcherna ska det stämma, och jag tycker att båda de här matcherna, mot Schweiz och mot Finland, har varit bra.

Klar seger

I semifinalen mot Finland gillade han hur Tre Kronor spelade efter förbundskapten Rikard Grönborgs system. Med tålmodigt mittzonsspel fick Sverige omgående kontroll på Finlands önskan om snabba spelvändningar.

Det resulterade i en klar 4–1-seger.

Och med semifinalvinsten kommer hoppfullheten in.

Anton Strålman, som inledde sin NHL-karriär i Toronto för snart tio år sedan, känner att det nu är dags för att spela hem karriärens första titel i VM-finalen mot Kanada.

- Jag hoppas det. Men det är så klart en tuff uppgift, det är ett väldigt bra lag. Det är spelare som vi stöter på ganska ofta i NHL och jag har coachen (Jon Cooper) i mitt eget lag, så jag har ganska bra känsla på hur det kommer se ut där ute.

ANNONS

- Det kommer inte vara mycket yta där ute. Det kommer bli en tajt match och förmodligen med en jäkla massa fart.

"Dags nu"

TT: Vad betyder den här finalplatsen för dig?

- Jättekul, absolut. Jag har torskat tre VM-semifinaler, så det här är lite roligare, sade han.

TT: Och två Stanley Cup-finaler (med NY Rangers 2014 och med Tampa Bay 2015)...

- Och två Stanley Cup-finaler... Var du tvungen att gnugga det i ansiktet på mig, sade han och log stort.

- Jag känner att det är dags nu. Vi har bra go i laget, vi spelar med hjärta, vi offrar oss för varandra och vi har jäkligt kul.

ANNONS
Köln, TT:s utsände

ANNONS