Strålkastare rasade ner mitt i spåret – funktionär nära att bli träffad

Vädret ställde till det rejält under fredagens världscupsprint i Nove Mesto. Under uppvärmningen blåste nämligen en strålkastare ner rakt i spåret och träffade nästan en funktionär.
– Det var väldigt nära, säger IBU:s tävlingschef Borut Nunar enligt Sportbladet.

ANNONS
|

17.30 gick startskottet för världscupsprinten i skidskytte i Nove Mesto och det var tuffa förhållanden i södra Tjeckien.

Det blåste ordentligt inför tävlingen och under uppvärmningen ställde vädret till det rejält. Då rasade nämligen en av de tillfälliga strålkastarna ner över spåret på grund av blåsten.

Bilderna som visades i SVT visade hur en funktionär precis lyckas fly undan för att inte få strålkastaren på sig.

– Det var väldigt nära. Han såg att den höll på att falla och hade en utmärkt reaktion, vilket var tur, säger IBU:s tävlingschef Borut Nunar enligt Sportbladet.

Milda vädret en orsak

Enligt SVT har Borut Nunar berättat att man på grund av de hårda vindarna dubbelkollade strålkastarna och konstaterade att det såg bra ut. Men det är inte bara vinden som ställt till det.

ANNONS

Nunar ska berättat att det milda vädret gjort att snön smält under strålkastarnas metallfundament. Vilket man inte hade räknat med.

Hanna Öberg slutade 24:a under tävlingen, men var inte oroad över att det skulle hända under själva tävlingen.

– Det är klart det är lite obehagligt, men jag var inte orolig för egen del. Jag litar på att de har koll på grejerna, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS