Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Henrik Stenson spelade bra första rundan.

Strålande svenskstart i US Open

Henrik Stenson och Alex Norén stod för lysande insatser på den omtalat svåra banan i US Open-golfen. Stenson ligger bara två slag efter ledarkvartetten efter första dagen.

- Jag är extremt nöjd. Jag kan inte minnas att jag gjort en bättre comeback än det här, säger Stenson i Viasat, enligt Aftonbladet.

Han gick runt på 71 slag, ett över par, och ligger på en delad sjätteplats. Bara ett slag bakom Stenson ligger Alex Norén, som efteråt vittnade om hur svårspelat det var ute på Shinnecock Hills-banan i Southhampton, New York.

- Det var otroligt svårt att komma nära pinnarna. Jag har nog aldrig sett så här svåra flaggplaceringar förut, säger Norén, enligt Aftonbladet.

Långt efter

Fyra spelare ligger i delad ledning. Amerikanerna Scott Piercy, Russel Henley och Dustin Johnson och engelsmannen Ian Poulter var de som hanterade den krävande banan bäst och gick runt på 69 slag.

Utöver beryktat svåra greener förstörde hård vind den första dagen för flera toppnamn. Phil Mickelson, Rory McIlroy och Jordan Spieth har tillsammans vunnit tolv majors, men de bjöd knappast på något mästarspel och ligger långt efter inför andra tävlingsdagen.

Dåligt för Woods

Värst var det för nordirländaren Rory McIlroy som låg sex över par efter fem hål och till slut fick 80 slag, tio över par. Amerikanen Spieth startade med en bogey och en trippelbogey och gick in på 78 slag. Landsmannen Mickelson hade åtta bogeys och en birdie under sin 77-rond.

Tiger Woods deltar i sin tionde tävling sedan comebacken efter ryggskadan, och inte heller han kunde hantera de svåra förhållandena. Woods slutade på 78 slag, åtta över par, efter bland annat en trippelbogey och två dubbelbogeys.

- Det är hårt där ute, men det funkar inte att göra två dubbla och en trippel, säger Woods, enligt Reuters.