Elfsborgs Jesper Karlsson lämnar Allsvenskan.
Elfsborgs Jesper Karlsson lämnar Allsvenskan. Bild: Christine Olsson/TT

Stortalangen lämnar allsvenskan – värvas för 27 miljoner

Jesper Karlsson lämnar Elfsborg. 22-åringen har skrivit på för nederländska AZ Alkmaar.

ANNONS
|

Jesper Karlsson har varit Elfsborgs klarast lysande stjärna under säsongen. Med sina nio fullträffar och fyra assist på 18 matcher har han väckt intresse hos utländska klubbar.

På fredagskvällen bekräftade Elfsborg att 22-åringen lämnar klubben.

Kantstjärnan har kritat på för nederländska AZ Alkmaar som slutade på andra plats i ligan.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan, säger Jesper Karlsson i ett uttalande på Elfsborgs hemsida.

Övergångssumma på 27 miljoner

Om AZ Alkmaar går vidare till Champions League Playoff börjar kontraktet gälla 18 september. Annars sker övergången den 28 september.

ANNONS

Förutom succén i Allsvenskan har Karlsson även stått för två bra insatser i U21-landslaget och enligt Sportbladet, som var först med att avslöja övergången, har klubbarna kommit överens om en övergångssumma på över 27 miljoner kronor.

Karlsson anslöt till Elfsborg från Falkenberg 2016. Han ligger på andra plats i Allsvenskans skytteliga.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS