Kristina Flognman stångas med det norska försvaret.
Kristina Flognman stångas med det norska försvaret.

Storstryk för Sverige

ANNONS
|

Oj, oj, oj vad det gick undan när Norge satte fart på boll och ben. Minsta lilla misstag från de blå-gula straffade sig omgående.

- Pang säger det bara, ja, det håller inte att ta så mycket dåliga avslut när man möter ett av världens bästa kontringslag, erkände målvakten Madeleine Grundström, som fick mycket att göra i Helsinge-hallen under fredagskvällen.

Att det är Skandinaviska öppna mästerskapen är av ringa betydelse, viktigare då att få möjlighet att fila på detaljer i spelet inför avresan till Peking om några dagar.

- Det är ändå helt perfekt att få möta ett så här bra lag nu, vi fick oss en riktig genomkörare och det var precis vad vi ville ha. Nu vet vi vad vi behöver jobba på, tyckte Grundström, en av Sveriges bästa spelare.

ANNONS

Det var jämt i ungefär 20 minuter, men när Norges storstjärna, Gro Hammerseng, kom in på banan skruvades tempot upp ytterligare och svenskorna fick stora problem.

- Hon är lurig att möta, det blir en helt annan fart och driv i spelet när Hammerseng styr, sa Grundström.

- Väldigt nyttigt att få känna på det här. Bollen går som på ett snöre och i det höga tempot, sa förbundskapten Ulf Schefvert, som var imponerad över norskornas uppvisning, samtidigt som han var besviken över att hans egna spelare fegade ur offensivt.

Therese Islas Helgesson matchades hårt och gjorde det bra. Försökte hitta luckor i den kompakta röda försvarsmuren. Fem mål satte Norge-proffset i den andra halvleken.

- Men det var svårspelat. De är väldigt bra bakåt också, spelar med stor variation. Helt klart är i alla fall att vi inte kan bjuda på så mycket som vi gjorde, jag tror de gjorde tio kontringsmål på oss. Då går det inte, sa Islas Helgesson.

Johanna Ahlm fick förtroendet att lägga straffarna, men hade det tungt. Satte bara en av fyra innan Schefvert fick nog och gav Linnea Torstenson chansen i stället. Det håller givetvis inte heller.

Under lördagen får svenskorna en chans att revanschera sig när de ställs mot Danmark.

ANNONS

- Jag hade personligen hellre mött Ungern. Vi möter dem i öppningsmatchen i OS och det hade varit bra att få känna lite på dem. Men nu är det som det är och vi får göra det bästa av situationen, sa Islas Helgesson.

ANNONS