Storstadsmöte stundar – Frölunda möter Djurgården i final

Öst mot väst. Stockholm mot Göteborg. Ohlsson mot Rönnberg. Frölunda ställs mot Djurgården i SM-finalen och kampen om det åtråvärda guldet.
– Det kommer att bli en fantastisk utmaning och en fantastisk publikfest, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölunda städade undan Malmö direkt i kvartsfinalen med 4–1 i matcher efter en imponerande start på slutspelet. Det fortsatte på samma tema när Luleå skickades på tidig semester efter att Frölunda återigen vunnit med 4–1 i matcher.

Efter måndagens seger uppe i Luleå fick Frölunda vänta på att få reda på vilket lag som skulle stå på andra sidan i finalserien.

Antingen klubbens kanske största rival Färjestad, eller ett storstadsmöte mellan Göteborg och Stockholm, Frölunda och Djurgården.

Det skulle bli Djurgården efter torsdagskvällens seger mot Färjestad. En seger som gör att Djurgården avancerar vidare efter 4–3 i matcher och möter Frölunda i SM-finalen. En finalserie som börjar på söndag i Scandinavium.

ANNONS

Mötet med Djurgården innehåller en hel del spännande möten. Dick Axelsson och Tom Nilsson har båda ett förflutet i Frölunda och Tom Nilsson var med i laget som vann SM-guld senast i Frölunda.

I båset för Djurgården står Robert Ohlsson som var Roger Rönnbergs högra hand under starten i Frölunda innan han lämnade klubben för just Frölunda.

Och Roger Rönnberg, jo, han myser när det börjar bli dags för final.

– Jag kanske ser lugn ut på utsidan men inombords kokar det, säger han.

Vad säger du om att möta Djurgården då?

– Det kommer att bli en fantastisk utmaning och en fantastisk publikfest! Ett storstadsmöte mot Djurgården har alla förutsättningar att bli en magisk finalserie. Men det lag som slog ut Luleå blir nog jobbigast att möta, säger han.

Lundqvist: "En riktigt härlig final"

Flest SM-finaler i Frölundas spelartrupp? Jo, det har givetvis Joel Lundqvist som har tre segrar och en förlust tidigare.

Frölundas lagkapten har pratat om rivalitetskänslor flera gånger tidigare och brukar inte vilja berätta vilket lag som egentligen är den största rivalen.

Men det lag som är skönast att slå brukar bli något av lagen Färjestad eller Skellefteå.

Men att möta Djurgården blir ett möte som han ser framemot.

– Det här har alla förutsättningar att bli en riktigt härlig final, säger han.

ANNONS

Inga problem att motivera sig direkt?

– Haha, nej det är det inte!

ANNONS