Floridas målvakt Sergei Bobrovsky försöker stoppa ett skott från Mika Zibanejad. Bild: Julia Nikhinson/AP/TT

Storspel av Bobrovskij – Florida nollade Rangers

Florida nollade New York Rangers (3–0) i den första semifinalmatchen i Stanley Cup efter storspel av målvakten Sergej Bobrovskij.
– Det finns inte rum för förbättring, men vi kan höja nivån, sade Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad.

Floridasvensken Oliver Ekman-Larsson såg ut att ha utökat till 2–0 i den tredje perioden, men det målet dömdes bort. Efter en granskning konstaterade domaren att det rörde sig om målvaktsinterference.

Utökningen noterades i stället Floridas Carter Verhaeghe för ett par minuter senare, då Rangers Alexis Lafrenières olyckligt lyckades styra in en passning i egen bur.

Sam Bennett friserade sedan slutresultatet genom mål i öppen kasse. Gustav Forsling noterades för en assist i samband med första målet.

Floridas målvakt Sergej Bobrovskij som höll nollan stod för 23 räddningar, däribland elva räddningar i tredje perioden varav ett hårt skott från svenske Rangersstjärnan Mika Zibanejad.

Florida spelade helt korrekt, enligt lagkapten Aleksander Barkov.

– Vi måste spela så hårt vi kan defensivt, sade han efteråt och fortsatte:

– Det är vad vi måste göra nästa match. Vi kan bygga vidare på det här.

Florida leder nu matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher, med 1–0. Rangers får chans till kvittering i nästa möte som spelas natten mot lördag.

Fakta: NHL-slutspelets semifinaler

Semifinalerna spelas i bäst av sju matcher.

New York Rangers–Florida, 0–1 i matcher.

Dallas–Edmonton spelar första matchen natten mot fredag svensk tid.