Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Axel Jonsson Fjällby, till höger, var tillbaka i Djurgården i storsegern mot Brynäs.

Storseger i JVM-stjärnans comeback: Jättekul

Tillbaka från JVM-succén, och förkylning, som publikfavorit. Och dessutom 5–1 mot Brynäs på resultattavlan. Djurgårdens Axel Jonsson Fjällby har inte mycket att klaga på.

Det råder ingen tvekan om vem som är supportrarnas kelgris i Djurgården. Efter succén i junior-VM har Axel Jonsson Fjällby, tack vare sin otroliga snabbhet och sin yviga frisyr, skrinnat sig rakt in i fansens hjärtan – och på torsdagskvällen var han tillbaka i SHL-vardagen igen.

Jonsson Fjällby har dragits med en förkylning sedan JVM, men lagom till mötet med Brynäs var han frisk och tränaren Robert Ohlsson valde att kasta in honom i förstakedjan tillsammans med Patrik Lundh och Marcus Ljungh, i storstjärnan René Bourques skadefrånvaro.

- Det var jätteroligt att vara tillbaka. Jag uppskattar verkligen att folk uppskattar det jag gör, säger Jonsson Fjällby om det varma mottagandet han fick.

Att spela Jonsson Fjällby i förstalinan var ett lyckat drag, skulle det visa sig.

Tillfälligt avbrott

För tillsammans med Lundh och Ljungh låg han bakom mycket i offensiven i 5–1-segern.

Lundh svarade för två av målen, Ljungh och Jonsson Fjällby assisterade till vardera ett.

- Det funkade bra, tycker jag. Men jag ska vara ärlig och säga att jag blev lite trött. Jag har bara gjort en eller två träningar, säger Jonsson Fjällby.

Lundh tycker också att samarbetet gick bra.

- Det känns inte som att det är så mycket att fundera på när det blir skador och så. Vi pratade ihop oss lite innan matchen, sedan var det bara att tuta och köra, säger han.

Djurgården dominerade matchen från i princip första till sista minut. Den första perioden fick tillfälligt brytas efter att en åskådare blivit akut sjuk. Spelarna lämnade isen och åskådaren fick läkarvård på läktaren, och kördes sedan till sjukhus.

När spelet återupptogs tog Djurgården tag i taktpinnen ordentligt. Och släppte den aldrig.

Annat Brynäs

Brynäs var egentligen aldrig riktigt nära att ta poäng, men får chansen till snabb revansch. Redan på lördag möts lagen igen, den gången i Gävle, och då kan vi förvänta oss ett annat Brynäs.

- VI vill spela den typ av hockeyn som Djurgården gör. Det kom vi inte alls upp till nu. VI får inte ner puckarna och får inget tryck som vi vill. Vi vill förändra vår matchbild, bli mer aggressiva, vinna mer kamper. Ja, allting kan vi förbättra, säger tränaren Tommy Sjödin.