Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kristian Karlsson vann sin match och landsmännen Anton Källberg och Mattias Karlsson segrade också i 3–0-vinsten mot Ryssland.

Storseger för pingisherrarna i EM-premiären

Det blev en enkel seger i öppningsrundan av bordtennis-EM för de svenska herrarna. Ryssland hade egentligen inget att sätta emot och Sverige vann med 3-0.

Det började annars trevande och man undrade hur det skulle sluta. Anton Källberg tappade de två inledande seten mot Sadi Ismailov, som är rankad 167 i världen, en spelare som normalt inte ska vålla svensken några bekymmer.

- Jag hade svårt med hans servar och kom själv inte till i egen serve. Ändrade i tredje och då blev det bättre, sade Anton Källberg.

Ja, inte bara det, Anton var inte heller lika passiv som i de två första utan satte press på bollen direkt, vilket så klart hade att göra med att han klarade av ryssens serve bättre och att han i egen serve fick bättre utdelning.

Karlsson slog lovande ryss

Kristian Karlsson ställdes därefter mot lovande Vladimir Sidorenko, som inte var van vid det höga tempot och det tryck som Kristian satte från start. I första hade Sidorenko 4-3 men sju raka ledde fram till setvinst och sedan var det en lugn promenad i parken.

- Man märkte att han inte var van vid det tryck och det tempo jag satte. Han är lovande men har en bit kvar, menade Kristian Karlsson.

Mattias Karlsson satte sedan punkt för tillställningen genom att också han vinna i tre raka mot Denis Ivonin.

Svenska pingisdamerna vann

Sveriges damer har aldrig slagit Tyskland i modern tid i EM-sammanhang. Så inte heller denna gång och tyskorna har nu sju raka segrar sedan 1990.

Men, det kunde mycket väl ha blivit den första segern för Sverige.

Li Fen gav Sverige ledningen efter vinst mot världens bästa defensivspelare, nionderankade Han Ying.

- Visar att hon är i bra form, sade damernas förbundskapten Peter Sartz.

Matilda Ekholm var så när att dryga ut ledningen. Hon hade 2-0 i set och fyra matchbollar i tredje mot Shan Xiaonon. Tyvärr lyckades Matilda inte hålla ihop spelet och tyskan vann inte bara resten av bollarna i setet utan också de två påföljande seten.

- Matilda spelade fantastiskt bra, spelade helt enkelt ut tyskan, men tappade koncentration för ett litet ögonblick i tredje och det var tillräckligt för att hon skulle tappa matchen, sade Peter Sartz.

Sveriges damer vann sedan den viktiga matchen mot Kroatien med 3-1. Det innebär att det blir en helt avgörande match i gruppen mot Ungern om vem som ska ta andraplatsen och ta sig till kvartsfinal.