Storseger för Elfsborg

|

Elfsborgs 4-1-seger säkrades under sju högeffektiva minuter. Då gjorde Elfsborg tre mål på Kalmar.

Johan Larsson, 20 år, var inblandad i alla.

Efter en första halvlek, där Elfsborg och Kalmar gjorde varsitt tidigt mål och båda hade många chanser till fler, blev det enkelriktad fotboll i början av andra.

På mindre än sju minuter fick hemmalaget in tre bollar förbi Petter Wastå.

Johan Larssons 2-1 (56:e minuten) skruvade sig över Wastå i en exakt båge.

Därefter spelade Elfsborgs 20-årige kantsprinter fram till två.

Först tittade han åt vänster och släppte ut bollen åt höger till en fri Denni Avdic som rullade in 3-1 (58:e). Sedan kom Larsson rusande på sin högerkant och spelade in bollen längs konstgräset. Kalmars mittbackar Stefan Larsson och Tobias Carlsson deltog i direktpassningsspelet innan James Keene fick läge att sparka in 4-1 (62:e).

Det var en öppen och sevärd match med fart och många målchanser. Kalmaranfallaren Ricardo Santos var snabbare än Elfsborgs mittbackar och kunde med lite tur ha gett sitt lag försprång i första halvlek.

Kalmar kan trösta sig med att inte vara ensamma om att ha problem på Borås Arena. Elfsborg har gått obesegrade på hemmaplan i drygt ett år. Lördagens match var lagets 19:e raka tävlingsmatch i Borås utan förlust.

På torsdag väntar bortaspel i södra Italien mot Napoli i playoff till Europa League.