Chelseas Timo Werner firar med lagkamraterna efter sitt 2–0-mål i storsegern mot Krasnodar. Bild: AP/TT

Storseger för Chelsea mot svensklaget

En målvaktstavla blev början till slutet för svensklaget Krasnodar i hemmadebuten i Champions League-fotbollen. Hårdsatsande Chelsea vann till slut med klara 4–0.

Matvei Safonov ses som en stor målvaktstalang, men i hemmadebuten i Champions League gjorde han inte riktigt skäl för ryktet.

Safonov styrde olyckligt in ett inte alltför svårt skott från Callum Hudson-Odoi i eget mål i den 37:e minuten.

Då hade Chelsea dessförinnan missat en straff i den 14:e minuten då Jorginho sköt i stolpen.

Både Kristoffer Olsson och Marcus Berg var tillbaka efter skador och spelade från start, däremot var inte Viktor Claesson redo ännu. De svenska landslagsspelarna saknades också i den senaste matchen i ryska ligan.

Ribban i vägen

Berg var på hugget direkt, men sköt över i matchinledningen på Olssons framspelning.

Chelsea hade bollinnehavet i den första halvleken, men i början av den andra dominerade hemmalaget stort inför runt 10 000 hoppfulla åskådare.

Krasnodar var bara ett ribbskott från kvittering genom Jurij Gazinskij på en hörna i 55:e minuten. Marcus Berg fick chansen från dålig vinkel och Chelseamålvakten Edouard Mendy kunde rädda.

Rullgardinen ned

Men när Chelsea fick ytterligare en straff i 76:e minuten – den här gången fick Timo Werner kliva fram och gjorde inget misstag – var matchen förlorad.

Bara tre minuter senare gjorde Hakim Ziyech 3–0 och Christian Pulisic fastställde 4–0 på tilläggstid.

Krasnodar tog en poäng i premiären borta mot Rennes, men var till slut chanslöst i hemmadebuten. Chelsea kom från ett kryss mot Sevilla och efter två raka mållösa matcher fick laget nu ordentlig utdelning.

Paris SG besegrade turkiska Basaksehir borta med 2–0 sedan Moise Kean gjort båda målen.