Gennaro Gattuso har avgått som Milan-tränare.
Gennaro Gattuso har avgått som Milan-tränare.

Stormig tisdag för Milan – ikonerna lämnar

Det blev en stormig dag för den rödsvarta delen av Milano. Sportchefen Leonardo och tränaren Gennaro Gattuso lämnade båda Milan.

ANNONS
|

Milan kom femma i Serie A den här säsongen, med endast en poäng upp till den sista Champions League-platsen. Men den snöpliga missen var dyrköpt på flera sätt, då det är sjätte säsongen i rad som Milan blir utan spel i den europeiska fotbollens finrum.

Det är också en smäll ekonomiskt, utöver den sportsliga aspekten. Nästa säsong går klubben miste om 535 miljoner kronor i Champions League-intäkter.

"Smärtsamt beslut"

Nu har dessutom två gamla spelarikoner lämnat klubben. Under tisdagen kom beskedet att sportchefen Leonardo hade sagt upp sig, och bara en timme senare publicerade Milans webbplats en bekräftelse på att även tränaren Gennaro Gattuso slutar i samförstånd med klubbledningen – trots att han hade två år kvar på kontraktet.

ANNONS

- Det finns inget specifikt ögonblick då jag kom fram till det – det är kontentan av mina 18 månader som tränare, en tid jag aldrig kommer att glömma. Det har varit oförglömliga månader, en tid som rymt stor passion. Det här är ett smärtsamt beslut, men det är välgrundat, säger Gattuso till tidningen La Repubblica.

Gattuso nobbar pengarna

Faktum är att "Rino" Gattuso, som spelare älskad för sin lagmoral, också går miste om två års framtida lön som han hade fått om klubben helt enkelt hade sparkat honom.

- Struntar jag i ett tvåårskontrakt? Ja, eftersom min historia med Milan aldrig får handla om pengar, säger han.

Gattuso spelade i Milan mellan 1999–2012 och blev då italiensk mästare två gånger. Leonardo gjorde två sejourer i Milan, 1997–2001 och 2002–2003, och blev mästare en gång. Inga ersättare har presenterats.

ANNONS
TT-Reuters

ANNONS