Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: AARON DOSTER
Bild: AARON DOSTER

Storfavoriten Tampa utslaget i fyra raka förluster

En otrolig skräll är fullbordad. I och med segern i natt kunde Columbus "svepa" storfavoriterna Tampa Bay i fyra raka matcher.
Något en seriesegrare aldrig tidigare råkat ut för.

Det skulle vara omöjligt. Det var synd om storsatsande Columbus som skulle behöva gå upp emot seriesuveränerna Tampa Bay i slutspelets första runda.

Det kunde ju bara gå på ett sätt – och de experter som var snälla gav Columbus en, kanske två, tröstsegrar på förhand.

Verkligheten blev någon annan.

Efter fyra raka segrar – den sista med hela 7–3 inför en öronbedövande hemmapublik – är det nu Columbus som är vidare.

Tampa Bay Lightnings som tangerade Detroit Red Wings segerrekord (62) från säsongen 95/96, med överlägsne poängkungen Nikita Kuchserov i spetsen (128) , fick därmed ta en tidig semester.

– Det är de som förtjänar det här, fansen. Vi har jobbat hårt, men de har väntat på detta ögonblicket så länge, säger Columbus forward Cam Atkinson enligt NHL.com.

"Betyder så mycket för dem"

Ja, faktum är att den prövade Columbus-publiken nu för första gången för se sitt lag spela vidare i slutspelets andra runda.

Förra årets slutspel började också bra, med en 2–0-ledning i matcher mot Washington. Men den gången vände "Capitals" som bekant serien och vann til lslut hela slutspelet.

– Jag har varit här i sju år, och det finns många här som varit med betydligt längre än så. Detta betyder så mycket för dem, säger kaptenen Nick Foligno.

LÄS MER: Lehner tog Islanders till kvartsfinal

Förlustraden (3–4, 1–5, 1–3, 3–7) innebär att Tampa Bay blir historiska som första seriesegrarna att svepas direkt i första rundan. Den fantastiska grundserien är en klen tröst, enligt Tampas kapten Steven Stamkos.

– Vi förlorade i slutspelet. Om du inte uppnår ditt mål att vinna allt, då är det ett misslyckande. Vi bryr oss inte om vad som hände i grundserien, säger han till NHL.com.

Nu väntar antingen Boston eller Toronto för Columbus i nästa runda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.