Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storebror klarade kvalet

Kulstötning som folkfest – bara i Göteborg, väl? - Jag har aldrig varit med om liknande, säger Niklas Arrhenius, svensken som gick till final.

Långt över 1 000 personer jublade över kulstötarnas tjuvstart i EM med sin kvalificering, något som annars sker i skymundan.

- Vi fick härlig hjälp av publiken, tycker Niklas Arrhenius, och äntligen kom jag till final.

Det var i åttonde mästerskapskvalet som USA-baserade Niklas lyckades. Tidigare har han missat olika finaler i diskus fem gånger och två i kula, som egentligen är hans sämre gren.

- Nu har jag inget att förlora. Jag kommer till final som åttonde och sista man. Jag ska försöka slå mitt personliga rekord (19,91) och se hur långt det räcker.

Efter sin sista stöt var han tvungen att vänta ut nio konkurrenter för att se om han skulle hålla sig bland de åtta bästa. En av dem var lillebror Leif.

- Klart jag hoppades att han skulle stöta bra, men nu gick han inte förbi och Leif har många mästerskap framför sig, säger Niklas.

Leif blev tionde man. Hans andra stöt var lång, men svensken kunde inte stå kvar i ringen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.