Stordramatik när Blåvitt och Gais kryssade

IFK Göteborg och Gais innehar publikrekordet för svensk futsal. 2457 personer såg matchen som slutade 5-5 efter en sen Gais-kvittering.

|

Det blev publikrekord när IFK Göteborg och Gais drabbade samman i Scandinavium.

Stämningen var god och klackarna höll igång matchen igenom i vad som var en fin uppvisning av futsal.

En riktig veteran inom sporten, Mathias Etéus, visade vägen för IFK. Först genom att göra 1–0 tidigt, sedan genom att, i andra halvlek ge Blåvitt en trygg ledning till 3-1. Nima Kadivar utökade kort därefter och IFK:s seger verkade i hamn.

Men Gais vägrade ge upp. Carl-Oscar Andersson klackade fram namnen Rasmus, som fri med målvakten inte gjorde något misstag och satte reduceringen.

Hoppet levde för Grönsvart, vars klack gjorde sitt bästa för att stödja sitt lag.

Spelarna på planen svarade väl. Via en frisparksvariant kom 4-3 med 14 minuter kvar att spela.

Då kändes Gais hetare, bättre, ikapp i allt förutom mål. Men några sekvensers briljans av Blåvitt – och serienykomlingen Gais målunderläge var åter uppe i två. Det krympte åter när Amaro Nyass, med en klassisk tåpaj, tryckte in 4–5. Allt var öppet och på spel inför de avslutande fem minuterna.

Och med 47 sekunder kvar kom en grönsvart kvittering.

Fredrik Rumin, som agerade både utespelare och målvakt i slutskedet, gjorde 5-5 och sprang upp till sitt lags klack för att fira. Det var bara en del av all den dramatiken som utspelade sig i derbyt.

– Det känns som en vinst, säger han till Eurosport efter matchen.

IFK svarade genom att ta ut målvakten och spela med en match mer. Allt på ett kort för att jaga en seger. Men det blev inte mer än ett skott i burgaveln för Blåvitt – som tappade två poäng och derbysegern.