Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stora sorgen – stjärnan död: ”En mörk dag”

Rugbyvärlden har sorg. Detta efter att den 25-årige stjärnan, Sean Wainui, avlidit efter en bilolycka där han tappade kontrollen över sin bil och kraschade in i ett träd.

Det var tidigt på morgonen när Sean Wainui, 25, satt i sin bil utanför staden Tauranga. Då tappade han kontrollen och körde av vägen och kraschade rätt in i ett träd. Olyckan skulle vara så pass allvarlig att han avled av sina skador.

Nu har polisen startat en utredning, enligt New Zeeland Herland.

Stjärnan tillhörde de främsta i rugbyn och imponerande stort i Super Rugby – ett mästerskap för klubblag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar.

Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Efter olyckan, där han lämnar efter sig både fru och två barn, är rugbyvärlden i sorg. Det Nya Nyzeeländska rugbyförbundet skickade snabbt ut ett pressmeddelande efter olyckan.

”Det är en mörk dag”, skrev förbundet.

– Våra tankar är med Seans familj, framför allt frun Paige och barnen Kawariki och Arahia. Vi erbjuder dem vårt fulla stöd i denna mest prövande av tider. Vi vet att Seans bortgång kommer att beröra alla i rugbyvärlden. Vi delar deras sorg

LÄS MER: Droger bakom NHL-stjärnans död

”Han hade allt man kunde önska av en spelare”

Sean Wainui spelade även för Maori All Blacks, laget som är rugbylandslag för landets urininvånare, maorierna.

– Sean var en otroligt talangfull individ och var mycket inflytelserik i alla lag han representerade. Han hade allt man kunde önska av en spelare. Han kommer att bli ihågkommen för att ha varit en passionerad, hårt arbetade spelare. Men ännu mer kommer han bli ihågkommen som en make och en far, säger Clayton McMillan, Wainuis tränare i Chiefs, till The Guardian.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.