Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Stora skadeproblem för Sverige – fyra ny skador

Det blev en riktig mardrömsmatch för Sverige mot Montenegro. Förlust med 28-30 och tre nya skador varav en knäskada som väckte stor ilska.
– Vad är rött kort om inte det där är det. Oerhört märkligt, säger förbundskaptenen Henrik Signell till TV3.

Montenegro skulle bli en för svår nöt att knäcka för svenskorna i den första matchen i mellanrundan i handbolls-EM. Det skulle sluta med förlust med 28–30 och förbundskapten Henrik Signell skulle få fler tunga besked.

Först fick lagkaptenen Sabina Jacobsen kasta in sin handduk innan matchen. Filippa Idéhn fick problem med ljumskarna och Isabelle Gulldén hade problem med sin skadade fot.

LÄS MER: Gulldén: "Nu blir det väldigt tufft"

Det skulle dock bli än värre än så.

LÄS MER: Frölundas guldplan – plocka hem guldhjältarna

I slutet av matchen kom Daniella Gustin, 24, fri och gjorde mål. Men i samma sekvens åkte hon på en smäll från en försvarare. En smäll som tog illa på Gustin som bars ut på bår och lämnade arenan med tårar.

– Nej, nej, nej. Det ser inte bra ut och det är ju så tråkigt. Hon är på väg uppåt i sin karriär. Låt oss hoppas att det inte är vad det ser ut att vara, alltså korsbandet, säger experten Claes Hellgren i sändningen i TV3.

LÄS MER: Kärra – talangfabriken som aldrig slutar producera

Förbundskaptenen Henrik Signell var en av flera svenskar som var rejält förbannade efter tacklingen på Gustin.

– Det såg illa ut. Jag vill inte kommentera domarna, men vad är rött kort om inte det där är det? Oerhört märkligt. Det är farligt, säger han till TV3.

Senare konstaterades det att det var korsbandet för Daniella Gustin och hon lämnar därmed EM-truppen. Enligt Signell ska även Sabina Jacobsens EM vara över.

– Det är kört. Hon spelar inte mer i EM. Det är en skada som kräver längre vila, säger Signell på en presskonferens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.