Stor målshow avkapten Renberg

|

Alla gjorde mål och lagkaptenen Mikael Renberg satte tre, vilket räckte till seger med 6 - 3 i elitserien.

Det blev rena ketchupeffekten på hemmaplan när det väl lossnade.

- Bergskedjan satte färg på det hela, de har säkert väntat på det här länge, men vi vet vad de kan, sade Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson.

Hittills har Bergskedjan med Anders Söderberg, Fredrik Öberg och Mikael Renberg inte motsvarat de högt ställda förväntningarna i Skellefteå, men nu såg det bra ut redan från början.

Måltorka

Inför matchen mot Brynäs hade Mikael Renberg haft total måltorka, men nu kunde han triumfera framför sin nya publik med tre snygga strutar.

- Hans första som han sprätte upp i nättaket var ett riktig fullblodsmål, säger Per-Erik Johnsson.

Renberg, Öberg och Söderberg var isens dominanter, fem mål kom från deras sida. Efter att kedjan hjälpt sitt lag till en ledning med 4-0 i andra perioden såg det säkert ut för hemmalaget. Men inget är ju bergsäkert i ishockey. Mot alla odds, inklusive en femminutersutvisning, vaknade Brynäs plötsligt till och smög upp till 2-4 i andra perioden och gjorde tidigt 3-4 i början av tredje.

Skellefteåspelarna verkade nöjda efter att ha fått 4-0 i powerplay. De gick ned i tempo och där blev de kvar en bit in i tredje perioden.

- Det var så att man höll på bryta nacken när de gjorde 3-4, säger Per-Erik Johnsson.

Förutom Bergskedjan är Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv värd extra beröm.

Femte förlusten

Brynäs inkasserade ytterligare en smärtsam förlust - den femte i rad. Det gick inte att vända trenden som Leif Boork hoppats. Det såg allmänt stressigt ut och spelarna hade lite för ofta svårt att få bukt med puck och pass, särskilt under första halvan av matchen.

Tränare Leif Boork var ändå ganska nöjd med linjerna i spelet.

- Det var ett steg i rätt riktning och vi hade chans att få poäng, sade han.