Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Laura Boldrini är en av de som har riktat kritik mot supercupfinalen mellan Juventus och Milan. Här under ett anförande i New York. Arkivbild.

Stor kritik mot supercupfinal: "Vilket skämt"

Kvinnor får bara ta plats på familjeläktaren när två av Italiens största klubbar ikväll drabbar samman i Saudiarabien. Det får flera av landets politiker att höja kritiska röster, rapporterar SVT.

I kväll ställs storklubbarna Juventus och Milan mot varandra i den italienska supercupen i fotboll. Men finalen, som spelas i saudiarabiska Jidda, väcker stor kritik i Italien. Anledningen är att det italienska ligaförbundet tidigare meddelat att kvinnor bara kan köpa biljetter till familjeläktaren – övriga läktare är enbart för män.

Landets vice premiärminister Matteo Salvini, som också är partiledare för högerpartiet Lega, hävdar att han tänker bojkotta matchen.

- Som Milan-supporter skäms jag över att min klubb är delaktig i det här. Jag tänker inte titta på matchen, säger han till SVT.

Han får medhåll av politikern Laura Boldrini, tidigare ordförande för det italienska underhuset, som även hon är kritisk till matchen.

"Om kvinnor vill gå på den italienska supercupfinalen måste de alltså göra det på särskild plats? Vilket skämt. Om de höga herrarna i fotbollen vill sälja matchrättigheter kan de göra det, men de ska inte tillåta sig att sälja ut kvinnors rättigheter", säger hon i ett uttalande.