Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Stor guldglädje i det svenska laget

EM-guld i onsdags och trea i det individuella spelet under torsdagen.
Det har varit lyckade dagar för Martin Larsen och Sverige under bowling-EM i Tyskland.
– Det är klackarna i taket efter de här dagarna, säger Larsen från Partille-klubben Pergamon.

Guldhjältarna från bowlings-EM i Tyskland är på väg hem till Sverige igen. Eller hem till Partille.

Fyra av de sex deltagarna som säkrade guldet i 5-manna (en är reserv) i München representerar nämligen Partille-klubben Pergamon. Och guldet, det fick de slita hårt för.

– Tidigare i veckan har det känts som vi har fått slita som bara den i de olika distanserna och inte fått ut den kapaciteten som vi har. Det var en lång uppförsbacke i början, säger Martin Larsen, Pergamon, och fortsätter:

– I början av det andra passet i 5-manna spelade vi riktigt bra och hade egentligen allt under kontroll fram till den sista serien, då fick vi enorma problem.

Trots problemen lyckades Sverige ta en av platserna och kvalade in som trea till semifinalen.

– Sen vet jag inte vad som hände innan semifinalen, men det måste ha varit magiskt. I både semifinalen och i finalen spelade vi ett snäpp bättre. Alla spelade stabilt och framförallt spelade vi som ett lag. Vi höll ihop spelet på ett väldigt proffsigt sätt, säger Larsen.

Firade med tysk middag

Guldet säkrades i den sista rundan.

– Vi hade en ruta kvar att spela allihopa så vi hade ett övertag, men hade vi avslutat dåligt hade vi tappat det. Men vår startman började med att sätta tre strike, då kunde vi andas ut lite. Det var inte klart förrän vår tredje gubbe hade spelat, säger Larsen och fortsätter.

– Det är alltid kul att vinna ett guld själv eller i par, men att få vinna med laget är det roligaste som finns.

Hur firade ni?

– Vi åt en riktig tysk middag på en trevlig tysk restaurang, sen var det inte mycket mer med det.

"Inte haft mitt bästa mästerskap"

Det riktiga firandet kanske fick vänta, för dagen efter (under torsdagen) var det dags för Larsen att tävla igen – den här gången individuellt. Efter att ha stått som segrare de två senaste åren blev det i år en tredjeplats.

– Jag har inte haft mitt bästa mästerskap. Det var lite extra press på mig i och med att jag har vunnit de senaste åren. Jag spelade bra i morse och kände att det skulle gå att knipa det igen. Men det tog stopp emot våra debutanter i semifinalen.

Guldet i den individuella tävlingen gick till 18-årigen William Svensson, som till vardags representerar BK Kaskad.

Tidigare under veckan, i måndags, bärgade Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg, som alla representerar Partille-klubben Pergamon, svenskt EM-brons i 3-manna i bowling-EM i München.

Guldlaget i 5-manna

Pontus Andersson, 23 (Team Clan), Martin Larsen, 39 (Team Pergamon), Mattias Olsson, 36 (Team Pergamon), William Svensson, 18 (BK Kaskad), Mattias Wetterberg, 30 (Team Pergamon) och reserv Adam Andersson, 27 (Team Pergamon).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.