Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stor dramatik när Högsbo vann i premiären

Topptippade Högsbo Basket var länge illa ute i lördagens premiär mot Norrköping Dolphins. Laget visare sedan stor karaktär och vann efter sen dramatik med 73-65.
– I sista steppade vi upp lite i försvaret och fick upp det flytet vi vill ha. Det får inte bli någon one-man-show, säger matchhjälten Louise Noaksson.

Förra säsongen hamnade framgångssagan Högsbo Basket på tredje plats i Svenska Basketligan. När det sedan var dags för slutspel svepte coronakrisen in över världen och säsongen ställdes hastigt in. Denna säsong strävar laget efter att nå toppen.

– Jag tycker att vi har ett bra lag och vi borde satsa på att hamna topp fyra. Kommer vi sedan till slutspelet får vi ta det steg för steg, säger Noaksson.

Under lördagseftermiddagen började den nya säsongen för Högsbo. Laget tog emot mot gästande Norrköping Dolphins i Gothia Arena. Ett Norrköping som överraskade Göteborgarna.

– Jag tror att Norrköping kan vara en uppstickare i år. De kan nog få ett par skalper mot de bättre lagen.

Matchen var det Norrköping som inledde starkast och Högsbo tog sin första timeout bara någon minut in i matchen. Båda lagen spelade dock försiktigt och den första perioden inleddes trevande.

I andra perioden tog Högsbo över matchen allt mer och gick till halvtidsvila med en fempoängsledning. Mycket tack vare duktige nyförvärvet Alexis Hyder som drog på sig mycket bevakning runt korgen, vilket lämnade mycket yta till medspelarna.

Alexis Hyder. Bild: MATHIAS BERGELD
Alexis Hyder. Bild: MATHIAS BERGELD

Högsbo visade karaktär

Efter halvtidsvilan tog Norrköping tillbaka kommandot och satte Högsbo under stor press. Göteborgarna var illa ute under långa perioder och gästerna var i ledning under stor del av den andra halvan av matchen.

– Vi kom inte alls in i vårt spel. Vi försöker att inte spela själviskt utan låta bollen göra jobbet. Det får inte bli one-man-show, säger Noaksson.

Under den fjärde och sista perioden stod matchen och vägde under en tid men Högsbo visade urstark karaktär och lyckades ta sig tillbaka från sexpoängsunderläge. De sista två minuterna innehöll stor dramatik men Högsbo håll till sist undan och vann med 73-65. Stor hjälte blev Louise Noaksson själv som utökade ledningen till 68-65 i ett kritiskt läge i matchen.

Högsbos Alexis Hyder blev efteråt utsedd till matchens lirare och var dagens bästa poängplockare med sina 26 poäng.

– Alexis kliver fram och tar verkligen ansvar i slutet, säger Noaksson.

Segern gör att laget hänger på de andra förväntade topplagen, Alvik och Luleå, som båda gick segrande ur första omgången.

– Att vinna första matchen gör så mycket mentalt. Så det var en stor vinst för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.