Stor dramatik när Frölunda föll mot Zürich

Det bjöds på stor dramatik mellan Zürich och Frölunda och straffar fick avgöra. Väl där var Zürich med Fredrik Pettersson starkast och kunde vinna.

|

Det började bra för Frölunda i CHL när det blev seger direkt med 4–1 borta mot Vienna Capitals. Mot ZSC Lion Zürich i Hallenstadion gick det desto tyngre.

Den första perioden blev ingen period som Roger Rönnberg var särskilt nöjd över. Något han visade tydligt under ett av spelavbrotten.

”Vi kan mer! Vi kan mer!”, var budskapet till spelarna.

Men för Roger Rönnberg blev det än tyngre när han först fick se Viktor Ekbom dra på sig en lättare skada på uppvärmningen och sedan se Simon Hjalmarsson utgå efter ett skott mot handen i den första perioden.

Innan den första perioden var över skulle dock Zürich ta ledningen när Severin Blindenbacher frispelades och snärtade upp pucken högt bakom Johan Mattsson som fick förtroendet för andra matchen i rad av Roger Rönnberg.

Den första målskytten i matchen, Severin Blindenbacher skulle bli olycksfågel för sitt Zürich när han fick sätta sig i utvisningsbåset. Då kunde Max Friberg slå in en retur och göra sitt fjärde mål för säsongen.

En imponerande siffra för Friberg som stod för fyra fullträffar på hela förra SHL-säsongen.

Den andra perioden skulle annars bli en uppvisning i utvisningar där domarna gav utvisningar på löpande band åt bägge lag. Efter två spelade perioder var det 14 utvisningsminuter för Zürich och 10 för Frölunda.

Något som fick experten Rickard Wallin att reagera.

– Domarna har inte hittat en nivå som passar spelarna. Det är för låg nivå, säger han i Viasat.

Jonatan Sigalet har haft det tufft inledningsvis i CHL och dragit på sig utvisningar efter utvisningar. Kanadensaren skulle bli än mer olycksfågel när han fick pucken på sig och ställde Johan Mattsson som fick kapitulera när Zürich på nytt tog ledningen genom Dave Sutter.

Just Mattsson var annars Frölundas bästa spelare i de två första perioderna och höll nere siffrorna stundtals.

Kvitteringen skulle komma för Frölunda och det när nyförvärvet Gustav Lindström dundrade upp pucken i krysset i spel fem mot tre – ett mål som tog matchen till förlängning.

En förlängning som blev mållös och straffar skulle avgöra. Väl där var Zürich starkast trots att Max Friberg, Chay Genoway och Samuel Fagemo blev målskyttar. Men Fredrik Pettersson kunde avgöra för sitt Zürich.