Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Columbus Markus Nutivaara och Brandon Saad jublar efter ett mål.

Stoppade mästarna: "En bra dag på jobbet"

Avancemanget till andra omgången var bara en seger bort för Pittsburgh i Stanley cup. Men Columbus hittade nya krafter – och vann med 5–4.

Det regerande mästarlaget från Pittsburgh hade kunnat bli det första laget i NHL-slutspelet att ta sig vidare från åttondelsfinalerna. Men efter tre raka förluster lyckades Columbus ta en seger inför hemmapubliken.

Segerorganisatör: William Karlsson. Svensken gjorde ett mål och en assist och valdes till matchens bästa spelare.

Hans mål betydde 4–2.

- Visst, det var ett viktigt mål, men jag tyckte nog att deras målvakt stod och sov där lite, säger Karlsson till Expressen.

"Längtat efter"

Karlssons poäng var hans första i Stanley Cup.

- Klart att det är kul, det här har man ju längtat efter. Men den stora utmaningen kommer om två dagar när vi ska försöka upprepa den här insatsen borta mot Pittsburgh, säger han.

Karlsson säger att skillnaden mellan den fjärde matchen och de tre tidigare var att Columbus var jämnare hela matchen.

- Tidigare har vi haft djupa dippar, framförallt i andraperioderna, men i kväll var vi bra i 60 minuter och replikerade varje gång de gjorde mål, säger han till Aftonbladet.

Pittsburgh är en av favoriterna till att ta hem Stanley Cup-pokalen, men historien talar emot laget. Inte sedan 1998 har något lag vunnit Stanley Cup två år i följd.

Rangers vann hemma

New York Rangers utjämnade mot Montreal. Efter seger med 2–1 på hemmais står det nu 2–2 i matcher. Det var Rangers första hemmaseger i slutspelet på två år.

- Vi satte fart redan i första bytet, hade den energi som krävdes och spelade som vi måste mot Canadiens. Vi satte press på dem, fick ner pucken i deras zon, sköt mer och skapade fler chanser. Kul att se, det har ju inte riktigt gått vår väg här hemma de senaste två åren, säger målvakten Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

Han svarade för 23 räddningar. Jesper Fast stod för ett av Rangers mål, kanadensiske Rick Nash för det andra.

Marcus Sörensen gjorde ett mål när San Jose körde över Edmonton med 7–0 på hemmaplan och utjämnade till 2–2 i matcher. Det var Sörensens första mål i slutspelet.