Stjärnorna spelar match om 40 miljoner – i kampen mot corona

Rory McIlroy och Dustin Johnson mot Rickie Fowler och Matthew Wolff. Det är golfmatchen som ska generera pengar till arbetet mot coronaviruset.
– Vi ska spela för att skänka pengar och kunskap den 17 maj, säger McIlroy i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

De har mötts många gånger på golfbanan – oftast individuellt men även vid lagtävlingar som Ryder cup. Men nu slår världsettan Rory McIlroy och Dustin Johnson världsfemman sina kloka huvuden ihop när de ska gå upp i en match i så kallat "skinsformat", där man spelar om ett hål i taget, mot Rickie Fowler, som är rankad 27:a i världen, och Matthew Wolff som är ett av PGA-tourens stora framtidsnamn.

LÄS MER: Blåvitts plan – så ska klubben betala för hemvändarna

De ska spela om cirka 40 miljoner kronor och pengarna skänks till arbetet för att bekämpa corona.

ANNONS

– Jag hoppas att vi kan ge en välförtjänt paus och underhållning för de som vill se oss över hela världen. Dustin och jag kommer ha en rolig rond tillsammans och vårt spel kommer passa bra när vi ska spela för att skänka pengar och kunskap den 17 maj, säger Rory McIlroy i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Näslund förlänger med Frölunda – lovar att fullfölja sitt kontrakt

Matchen spelas i enighet med myndigheternas rekommendationer Seminole golf club i Florida den 17 maj. Därför är ingen publik tillåten och om man bortser från spelarna är det bara den sändande TV-jätten NBC:s personal som får vara på plats. Spelarna ska också hålla avstånd från varandra.

LÄS MER: Friberg hyllar Lundqvist: "Han är en maskin"

Än så länge är det oklart om detta kommer att kunna ses i Sverige.

ANNONS