Stjärnornas Trump-diss: "Skulle inte kunna skaka hans hand"

Super Bowl-vinnaren New England Patriots bjöds in till Vita huset för att hyllas för sin prestation. Men när Donald Trump gratulerade laget saknades flera av stjärnorna i laget - som hade valt att bojkotta ceremonin. – Jag kan inte föreställa mig att jag skulle åka dit och sedan återvända till mina barn och låtsas att allt är bra, säger stjärnan Alan Branch till Boston Globe.

ANNONS
|

New England Patriots lyckades efter en bragdartad vändning mot Atlanta Falcons vinna Super Bowl. Och precis som vanligt innebär en seger i tävlingen att det blir ett traditionsenligt besök hos den amerikanska presidenten i Vita huset. Men någon unison uppslutning blev det inte när mästarlagetbegav sig till huvudstaden för att ta emot president Donald Trumps gratulationer.

Patriots quaterback, Tom Brady, som är klubbens största stjärna, meddelade kort innan besöket att han inte kunde närvara på grund av privata skäl. Utöver Brady valde även fem Patriots-spelare, av politiska skäl, att bojkotta besöket.

– Jag vill inte lämna min familj för att gå och skaka hand med en kille som jag inte vill träffa eller prata med. Jag kan inte föreställa mig att jag skulle åka dit och sedan återvända till mina barn och låtsas att allt är bra, säger lagkompisen Alan Branchenligt Boston Globe.

ANNONS

Sexistiska kommentarerna blev droppen

Branch själv förklarar att det var Trumps nedvärderandeoch ökända kommentarer, om att "ta kvinnor på fittan", som med hjälp av en ljudinspelning avslöjades i höstas,som fick bägaren att rinna över för Patriots-spelaren.

LÄS MER: Hör Trumps skandaluttalande om kvinnor

– Jag skulle inte kunna skaka hans hand och sen kolla mina döttrar i ögonen.

Trumps försvarare har efter att ljudinspelningen blev offentlig avfärdat utspelen som "omklädningsrumssnack". Något som har fått Branch att ilskna till ordentligt.

– Jag har aldrig hört någon prata så i ett omklädningsrum, och jag går snart in på min elfte säsong. Han sa det på ett så aggressivt sätt, och jag har aldrig hört det förr. Jag är inte bekväm med det.

Även Patriots-spelarnaMartellus Bennett, LeGarrette Blount, Devin McCourty och Chris Long vägrade attdyka upp i samband med besöket.

ANNONS