Stjärnorna vägrar spela – på grund av coronaviruset

Orlando Pride med Marta i spetsen drog sig ur den amerikanska fotbollsligan för damer. Nu följer stjärntrion, Megan Rapinoe, Christen Press och Tobin Heath efter.

ANNONS
|

Den amerikanska proffsligan för damer är beräknad att starta till helgen. Det kommer dock att bli en start utan Orlando Pride. Detta då laget där den brasilianska stjärnan Marta spelar drabbats av coronaviruset.

Totalt har sex spelare och fyra ledare testat positivt för coronaviruset och klubben valde att dra sig ur.

LÄS MER: Historiska IFK Göteborg visar vägen för unga tjejer

Det är inte det enda avhoppet.

Nu följer Christen Press som spelar för Utah Royals och Tobin Heath som spelar för Portland Thorns att inte heller delta i ligan.

– Det är enormt smärtsamt att inte kunna utöva sporten jag älskar, och se effekterna som pandemin har på vår liga, vår sport och vår värld, säger Christen Press i ett uttalande.

ANNONS

LÄS MER: Därför lämnar Nzuzi Toko IFK Göteborg

De två får även sällskap av Megan Rapinoe som sagt till sin klubb att hon inte heller kommer att delta.

– Precis som alla NWSL-spelare fick hon möjligheten att spela, och vi förstår och respekterar hennes beslut, säger vd Bill Predmore för hennes klubb, OL Reing.

LÄS MER: Så kan Frölundas lag se ut till hösten – kedja för kedja

Tanken var att ligaspelet skulle avgöras genom att ligans åtta lag möter varandra för att sedan i sin tur dra igång med kvartsfinaler.

Starten är beräknad till 27 juni och avslutningen en månad senare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS