Stjärnorna och legendaren i vaccinbråk: ”Brist på respekt”

LeBron James och Kareem Abdul-Jabbar är två av basketens största spelare genom alla tider. Nu har duon hamnat på olika sidor i debatten om vaccin för coronaviruset.

ANNONS
|

Vaccinera sig eller inte?

Debatten i USA har varit infekterad och flera stora stjärnor har uttryckt sina åsikter i frågan. När Andrew Wiggins som spelar för Golden State Warriors vägrade att vaccinera rök lagkamraten, Draymond Green in till hans försvar.

Green menade på att alla människors känslor ska respekteras.

– Man måste respektera människors känslor och deras egna, personliga tro. Det är något som har förlorats nu, sa han.

Något som LeBron James snabbt höll med om.

– Jag kunde inte ha sagt det bättre själv, blev hans svar.

Efter ett tag skulle dock Andrew Wiggins vaccinera sig, något som han själv förklarade på följande sätt.

ANNONS

– Mitt enda val var att bli vaccinerad eller att inte spela i NBA.

Åsikterna från stjärnorna om vaccinering gillas dock inte av alla.

För en av basketens största spelare genom alla tider, Kareem Abdul-Jabbar går nu hårt åt stjärnorna i en text hos The Jacobin.

”Jag beundrar honom och tycker om honom. Men den här gången har LeBron rätt och slätt fel – och det kan bli dödligt, särskilt för de svarta i USA” skriver Kareem Abdul-Jabbar.

Kareem Abdul-Jabbar: ”Hans brist på respekt förtjänar inte acceptans”

Det är dock inte bara LeBron James som får kritik av legendaren.

Även Kyrie Irving får sig en skopa.

”Hans brist på respekt för svarta liv förtjänar inte acceptans” skriver Kareem Abdul-Jabbar och fortsätter:

”Det här landet vänder sig också mot rattfylla, det trycker hårt mot friheten att köra full. Vi gör det eftersom rattfylla dödar elvatusen amerikaner varje år, vilket kostar oss 400 miljarder kronor. Antivaxxare och de som vill ’hedra’ dem är som fulla förare som är övertygade om att de kan köra bil”.

Kareem Abdul-Jabbar vann hela sex NBA-titlar under sin karriär och firade stora framgångar hos Los Angeles Lakers där han ses som en av klubbens bästa spelare någonsin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS