Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ludwig Augustinsson tackar nej till U21-EM i sommar.

Stjärnorna nobbar U21-EM

Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson och Emil Krafth har alla åldern inne för att spela U21-EM i Polen. Men samtliga nobbar slutspelet.

Om en månad ska Sverige försöka försvara guldet från 2015, men det sker utan en trio som förbundskaptenen Håkan Ericson gärna fyllt sin 23-mannatrupp med.

- Det är tre duktiga spelare som till slut har valt att tacka nej och de skulle förstås tillföra kvalitet till vår trupp. Samtidigt har vi genomfört större delen av kvalet utan de här spelarna och vi har visat att vi ändå kan nå bra resultat mot andra stora fotbollsnationer som Kroatien och Spanien, säger Ericson till förbundets hemsida.

- Det handlar först och främst om slitna kroppar och slitna huvuden och till viss del påtryckningar från klubbar. Jag vill inte värdera det, utan konstaterar bara att det är så det är. Det finns alltid två sidor av myntet och det kan visa sig vara en fördel att den grupp som levererat resultat i kvalet också får chansen fullt ut att visa hur långt det kan räcka i ett slutspel.

Håkan Ericson, som slutar som förbundskapten efter EM, nominerar sin trupp den 30 maj och vecka senare samlas den för ett kortare läger i Helsingborg som avslutas med en landskamp mot Danmark på Olympia den 10 juni.

I EM-slutspelet väntar i tur och ordning England (16 juni), Polen (19 juni) och Slovakien (22 juni) i gruppspelet.