Stjärnkusken: "Fick besked om att jag hade en tumör"

Björn Goop är Sveriges största kuskstjärna och fortsätter att köra in miljoner – alldeles nyligen vann han 21 miljoner. Men 43-åringen har gått igenom tunga tider, vilket han berättar om i podden Hovavtryck.
– Det var för exakt ett år sedan, då fick jag besked på att jag hade en tumör, säger han.

ANNONS
|

Utifrån ser Björn Goops liv ut att vara en enda lång framgångssaga. Han har vunnit världens svåraste travlopp Prix d´Amérique i Paris och nyligen satte han nytt rekord under det franska vintermeetinget när han red ihop 21 miljoner svenska kronor bara under vintern.

Men bakom den framgångsrika fasaden har också han fått tunga besked. Som när han för ett år sedan åkte in till sjukhuset för en rutinkontroll – men fick ett cancerbesked från sjukvården.

– Jag fick besked om att jag hade en tumör på en binjure och man visste inte vad det var, jag blev inkallad till att göra vidare undersökningar mitt under det franska vintermeetinget i fjol, säger Björn Goop i podcasten Hovavtryck.

ANNONS

"Var en jobbig period"

Tumören opererades bort men Björn Goop har inte pratat om beskedet förrän nu.

– Det var en jobbig period faktiskt där man inte visste om man var sjuk, och att man heller kanske inte kunde prata om det eftersom man inte visste vad det var, säger han.

43-åringen valde att inte berätta för sin föräldrar förrän en tid efter operationen. Björn Goop mår bra i dag och är helt återställd efter operationen.

– Man målar nog upp ganska mycket mardrömsscenarion och sådana saker, sedan tror jag att man i det här yrket är väldigt fokuserad på framgång och resultat och i mitt fall har det varit så i hela karriären att man varit väldigt fokuserad på tävling och inte sett den stora bilden av livet och när man råkar ut för det själv så skakas man om lite grann och man lär sig kanske lite bättre att uppskatta livet. Jag tror man blir kärleksfullare till sin omgivning och familj än tidigare, säger han i podcasten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS