Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

USA:s kapten Jim Furyk och Europas dito Thomas Bjørn, under måndagens presskonferens inför årets Ryder Cup i golf.

Stjärnfyllt USA jagar första segern på 25 år

USA har inte vunnit Ryder Cup i golf på europeisk mark sedan 1993. Men med nio majorvinnare och en pånyttfödd Tiger Woods i laget är man oundvikligen favorit i år.

Det amerikanska laget vann den senaste upplagan av Ryder Cup, på Hazeltine i Minnesota för två år sedan. Men i Europa har det inte blivit någon seger sedan 1993.

- Vi påminns om det ganska ofta. Om det motiverar oss extra mycket? Jag är inte säker på att man behöver extra motivation i Ryder Cup, säger USA:s kapten Jim Furyk.

- Men det är några av våra veteraner som aldrig har vunnit utomlands. Det är någonting som de saknar i sina karriärer, så de är taggade på att dra i gång.

31 majortitlar

USA får ändå finna sig i att vara favorit till segern i årets upplaga, som inleds på fredag. Europa sägs förvisso ha ett av sina starkaste lag någonsin, men detsamma gäller USA. De amerikanska spelarna har tillsammans skrapat ihop 31 majortitlar, elva av tolv spelare ligger bland de 17 främsta på världsrankningen och 42-årige Tiger Woods är plötsligt lika bra som någonsin tidigare. I helgen tog han sin första seger på PGA-touren sedan 2013.

Europas kapten Thomas Bjørn ser dock bara positivt på att ställas mot Woods.

- I 25 år spelade jag professionell golf mot Tiger Woods, och varje gång som han gör någonting storartat så blir det en story, och det är så vi vill ha det. Han gör så mycket för sporten. Att se honom vinna häromkvällen, det var fantastiskt, säger dansken.

"Inte rädd för någon"

Trots att Bjørn menar att Europa ställs mot ett av de bästa amerikanska lagen genom tiderna, känner han ingen oro.

- Vi är inte rädda för någon, vi har spelat mot dem så många gånger tidigare. Men vi har respekt för våra motståndare och vi vet vad vi ställs mot. Vi vet att vi måste spela på topp för att kunna slå dem.

Två svenskar finns med i Europas lag: Alex Norén och Henrik Stenson.