Världsettan Naomi Osaka förlorade redan i fjärde omgången av storturneringen i Indian Wells.
Världsettan Naomi Osaka förlorade redan i fjärde omgången av storturneringen i Indian Wells.

Stjärnfall i Indian Wells

Att vara världsetta och nyligen ha vunnit Australian Open var inget vinnarkoncept i Indian Wells mastersturnering. Naomi Osaka och Novak Djokovic försvann båda innan spelet ens har hunnit till kvartsfinalerna.

ANNONS
|

Naomi Osaka hade ingen chans i matchen mot Belinda Bencic. Schweiziskan servade sig fram till en seger med 6–3, 6–1 och gick till kvartsfinal i storturneringen i Indian Wells.

- Jag är väldigt nöjd med mitt spel. Det var inte lika lätt som siffrorna antyder, och jag hade inte förväntat mig det här. Så jag är jätteglad, säger Bencic.

ANNONS

Schweiziskan, som är rankad 23 i världen, är van vid att besegra toppspelare. i Dubais WTA-turnering i februari besegrade hon inte mindre än fyra topp 10-spelare på väg mot seger i turneringen, bland dem världsfemman Karolina Pliskova, som nu väntar i kvartsfinal.

Världstvåan ute

Tidigare under dagen förlorade även världstvåan Simona Halep. Tjeckiskan Marketa Vondrousova vann med 6–2, 3–6, 6–2.

- Jag sprang för mycket, och var för defensiv. Men jag gjorde allt jag kunde, säger Halep, som fick läkarbehandling för blåsor på ena foten.

19-åriga Vondrousova var strålande glad efter segern.

- Jag har spelat bra hela veckan, men det är något speciellt med att vinna över världstvåan. Jag försökte bara kämpa för varje poäng, säger hon.

Slog sönder racket

Novak Djokovic förlorade i två raka set, 4–6, 4–6, mot tysken Philipp Kohlschreiber.

Djokovic spelade sin första turnering sedan segern i Australian Open i februari, men hade inte kraft att stå emot Kohlschreiber, som spelade med stort självförtroende. Den serbiske världsettan blev frustrerad och slog sönder sitt racket när första set gled honom ur händerna.

ANNONS

Frustrationen släppte inte och motståndaren kunde bryta Djokovics serve tidigt i andra set.

- Det känns väldigt speciellt att slå ut världsettan, säger Kohlschreiber efter matchen, men konstaterade i samma andetag att han inte kan pusta ut riktigt.

- Tyvärr är turneringen inte slut ännu.

- Jag får komma tillbaks i morgon, säger Kohlschreiber, som i fjärde omgången ställs mot Gael Monfils.

- Han är högre rankad än vad jag är. Det är han som måste vinna, jag har inget att förlora. Vi får hoppas att jag har tillräckligt med energi att spela aggressivt, det kommer jag att behöva.

ANNONS

Federer vidare

Även sjätteseedade Kei Nishikori försvann ur tävlingen. Japanen förlorade med 2–1 i set mot Hubert Hurkacz, Polen, som härnäst får möta kanadensaren Denis Sjapovalov.

Två favoriter som dock höll var Rafael Nadal och Roger Federer, som besegrade Diego Schwartzman respektive Stan Wawrinka i raka set. På damsidan vann förre världsettan Venus Williams över Mona Barthel med 6–4, 6–4.

TT

ANNONS