Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen.

Stjärnduon efter medienobben: Ville fokusera

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen nobbade svenska medier helt under fotbollslandslagets förra samling. Men de vill inte se det som en bojkott. Däremot är båda måna om att helst inte prata om sina klubblag när de är med landslaget.

Mittbacken och målvakten, båda givna i förbundskaptenen Janne Anderssons ordinarie elva, blev folkliga favoriter under VM i somras. I synnerhet Olsen hyllades – och några veckor efter kvartsfinalen mot England i Samara lämnade han FC Köpenhamn och skrev på för Serie A-klubben Roma, en affär på runt 120 miljoner kronor.

Precis som Nilsson Lindelöfs Manchester United är Roma en storklubb med stolta traditioner och med många svenska supportrar.

Men prata med fansen via svenska medier om det?

Helst inte.

Inga förhållningsorder

Och då påpekar båda att de inte har några stränga förhållningsorder från sina arbetsgivare att inte prata om fotbollen och livet i Manchester eller Rom.

Nilsson Lindelöf har under sin hittills korta karriär inte varit mycket för att prata med medier, något Olsen inte haft några större problem med tidigare. I samband med landskamperna mot Österrike och Turkiet i september avstod de helt från att uttala sig, något de fick kritik för från olika håll.

Delvis därför släppte landslagsledningen fram dem på en presskonferens på spelarhotellet på måndagseftermiddagen.

- Det har varit ett tryck och många frågor kring Robin och "Vigge" och nu väljer vi att direkt städa av den frågan den här gången.

- Vi vill öppna upp och stänga det samtidigt, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

"Tänka på mig själv"

Nilsson Lindelöf och Olsen gav olika svar på varför de medvetet höll sig helt undan under samlingen förra månaden.

- Jag måste tänka på mig själv och vad som är bäst för mig. Det var samma under VM, då jag gjorde lite mindre media. Jag ville fokusera på det viktiga. Det fungerar bra för mig. Jag tycker att det har blivit en större grej än det är, säger Nilsson Lindelöf.

- Så klart visste jag om att de flesta frågorna skulle handla om klubben i det läget. Jag ville fokusera på landslaget till 120 procent, faktiskt. Därför valde jag att fokusera på matcherna, säger Olsen.

Till skillnad från övriga spelare stannade de inte heller i mixade zonen efter 2–3-förlusten mot Turkiet på Friends arena.

- Vi förlorade i sista minuten och det var inte roligt, för mig personligen var det mycket frustration. Jag sade inte mycket i omklädningsrummet heller. Det var inget riktat mot medierna att jag inte stannade. Jag duschade och gick ut till bussen, säger Olsen.

Nilsson Lindelöf:

- Jag var irriterad. Jag kunde ha stannat och snacka men det hade inte varit så roligt. Jag hade inte gett så bra svar.

Vill inte prata Granqvist

Nilsson Lindelöf fick frågor om spekulationerna om att landslagskaptenen och mittbackskollegan Andreas Granqvist skulle vara aktuell för Manchester United.

Dessa ville han inte prata om.

- Som sagt, återigen en fråga om klubblaget. Det jag kan säga är att "Granen" är en fantastisk människa och spelare.

Robin Olsen konstaterade att han mår utmärkt efter flytten till Roma och att han utvecklats som målvakt.

- Jag känner att jag utvecklat alla delar. Jag kommer hit med en väldigt bra känsla och ser fram emot matcherna med landslaget, säger han.

Roma är sexa i Serie A efter åtta omgångar, med 14 poäng efter fyra segrar. Olsen har vaktat målet i samtliga ligamatcher och släppt in tio mål. Han har dessutom stått i Champions League-mötena med Real Madrid (0–3) och Viktoria Plzen (5–0).