IK Sävehofs herrar spelar med två stjärnor ovanför klubbmärket den här säsongen. Arkivbild.
IK Sävehofs herrar spelar med två stjärnor ovanför klubbmärket den här säsongen. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Stjärnbråket: "Det är historieförfalskning"

Den här handbollssäsongen har IK Sävehof gjort en liten, men uppseendeväckande, förändring med sitt matchställ. Partilleklubben har numera två stjärnor ovanför klubbmärket, något som symboliserar 20 SM-guld. Det har fått andra klubbar att rasa, enligt Aftonbladet.

ANNONS

En idrottsklubb som har tagit tio SM-guld brukar förära det genom att sätta en stjärna ovanför klubbmärket. IK Sävehofs damer och herrar spelar den här säsongen med två stjärnor.

Klubben har 21 SM-guld, men motståndare anklagar IK Sävehof för historieförfalskning.

– Det är ju falsk marknadsföring. Damerna har rätt till en stjärna, de förtjänar verkligen en. Det är helt ok. Men två på både damerna och herrarna tycker jag är väldigt märkligt, säger Alingsås tränare Mikael Frantzén, till Aftonbladet.

Har väckt ilska

Anledningen till ilskan är att damerna har tagit 14 SM-guld och herrarna har tagit sju. Tillsammans blir det mer än 20 vilket Sävehof anser räcker för att båda damernas och herrarnas tröjor förtjänar två stjärnor.

ANNONS

Emil Berggren är sportchef för både dam- och herrlaget i Sävehof.

– Vad härligt att folk har mycket åsikter. Det är ett okonventionellt drag att lägga ihop gulden men jag har inte reagerat på att det skulle vara något fuffens, säger Berggren, till Aftonbladet, och fortsätter:

– Historieförfalskning är ju det minsta det är då vi tagit alla våra 20 guld i relativt modern tid, till skillnad från alla andra klubbar som kan stoltsera med något liknande. Det här är svenska jantelagen.

Förbundet utreder

Förbundet och tävlingsutskottet ska nu utreda frågan efter att flera klubbar ställt sig frågande till Sävehofs två stjärnor.

– Frågan togs upp på vårt förra möte och vi kunde då konstatera att det finns inget i bestämmelserna som reglerar detta. Vi kom fram till att vi behöver utreda om vi över huvud taget ska reglera detta. I dagsläget kan man inte säga att Sävehof gjort rätt eller fel för de har inte brutit mot några regler utan det handlar bara om kutym, säger Adam Engström, tävlingschef på förbundet, till Aftonbladet.

En regeländring kan inte börja gälla den här säsongen, enligt förbundet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS