Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stjärnbacken ut på bår efter mardrömsskada

Floridas offensiva stjärnback Aaron Ekblad fick köras ut på bår efter en otäck knäskada i NHL-matchen borta mot Dallas (4–1).
– Vi tror att han blir borta en längre tid, säger Floridas tränare Joel Quenneville.

Den 25-årige kanadensaren landade snett med vänsterbenet efter en sargduell med Dallas finländske back Esa Lindell i mitten av andra perioden och blev liggande. Ekblad grimaserade, tog sig mot ansiktet och fick lugnas av medicinsk personal. Först tio minuter efter den olyckliga sargduellen kunde Floridabacken rullas ut på bår från isen i American Airlines Arena.

LÄS MER: Dubbla svenskmål förlängde Nashvilles svit

– Han är sårad. Troligtvis kommer han att vara borta ett tag. Det är inte okej … Man hörde honom skrika. Det måste ha gjort fruktansvärt ont. Jag såg det inte hända, och jag vill verkligen inte se det heller, säger Huberdeaus.

LÄS MER: Kvittering av Nylander räddade Toronto

Med sina elva mål på 35 matcher är Aaron Ekblad i delad ledning i backarnas skytteliga i NHL. Före skadan i segermatchen mot Dallas hade han assisterat till Jonathan Huberdeaus 3–1-mål. Inför den sista perioden var 27-åringen inne och talade med sin landsman.

– Jag kramade honom och uppmanade honom att kämpa på, säger Jonathan Huberdeau och fortsätter:

– Han är en bra kille, en bra lagkamrat … Vi var tvungna att komma ut i den tredje perioden och spela bra. Vi fixade segern åt honom ikväll, säger Huberdeaus till klubben.

LÄS MER: Frölundas okände talang på väg till NHL – via succé på college