Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stjärnans tårar mellan loppen: "Så mycket skit"

Den öppna konflikten mellan Henrik Kristoffersen och det norska skidförbundet är långt ifrån över. – De är bara intresserade av makt och längdskidor, säger han till NTB.

Den norska alpinstjärnan har tidigare stämt förbundet på drygt 15 miljoner norska kronor. Detta efter att han har velat få sin egen sponsor på hjälmen – förbundet som har en annan sponsor har vägrat.
Men Kristoffersen var tillbaka i backen under lördagen i storslalomtävlingen i Val d’Isere och där blev han trea. Efteråt berättade han att han grät mellan sina två åk.
– Det är politikerna i toppen av förbundsledningen som säger nej. Det känns som att de bara är intresserade av makt och längdskidor, säger han enligt NTB.
– Hela situationen är i mina ögon idiotisk. Om jag hade kunnat få en sponsor på häjlmen, någonting som jag har möjlighet till skulle jag ha tvingats betala 150 000 euro till förbundet och om jag tjänar mer blir det 40 procent av vad jag tjänar.

Konflikten påverkar den norska stjärnan rejält. Efter tredjeplatsen berättar han att han inte ens ville stå på startlinjen.
– Det var så mycket skit före Sölden som ni inte visste om. Jag stod på starten och hade ingen energi. Jag kände att jag inte ville vara där, och jag kände det samma idag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.