Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stjärnans oro kring Tyson: "Vad händer om han dör i ringen?"

Mike Tyson, 53, har hårdtränat för en comeback och erbjudanden om att gå nya matcher har inte saknats. Nu reagerar boxningsstjärnan Dillian Whyte över rapporterna om att Tyson är på väg tillbaka.
– Vad händer om han kommer tillbaka och sen dör i ringen?, säger han till TalkSport.

Mike Tyson ligger inte på latsidan direkt. Under de senaste veckorna har den 53-årige boxningslegendaren visat upp flera videoklipp på sociala medier där han är i bättre form än på väldigt många år.

Tyson ska ha gått ner drygt 60 kilo sedan han började träna för fullt med målet att göra comeback igen.

– Första gången jag fick ta emot hans högerkrok såg jag mitt liv passera revy framför mina ögon. Jag ser en kille med samma snabbhet och samma kraft som en kille som är 21–22 år gammal, säger Tysons tränare, Rafael Cordeiro, i MMA-journalisten Ariel Helwanis podcast.

LÄS MER: Boxningslegendaren Mike Tysons virala succé

Det har spekulerats i varför som Mike Tyson väljer att göra comeback. Tidigare har det rapporterats om att han kommer att ställa upp i uppvisningsmatcher och välgörenhetsmatcher.

Sedan rapporterna dök upp om att Tyson tränade för att göra comeback igen har veteranen inte saknat erbjudande.

Erbjuds stora summor för att gå en match

Organisationen Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) har erbjudit honom 20 miljoner dollar för att ställa sig i boxningsringen igen. Det första erbjudandet ska Tyson ha nobbat men organisationen hoppas kunna övertala honom.

– Jag tror att jag vet vad vi måste göra för att det här ska bli verklighet, sa presidenten för BKFC, David Feldman nyligen.

Dessutom har det ryktats om att Mike Tyson och Evander Holyfield ska göra upp ännu en gång.

LÄS MER: Holyfield öppnar för returmöte med Tyson

Mike Tysons fans jublar över att 53-åringen vill satsa igen. Men det finns de som inte är lika positiva till hans återkomst till sporten.

– Att komma tillbaka och fightas 12 treminutersronder... missförstå mig inte, och jag vet att Tyson håller fortfarande klass men det är en annan fråga fysiskt. Kroppen kommer inte att tillåta dig göra det du vill. Vad händer om han kommer tillbaka och sen dör i ringen? Vad kommer att hända efter det? Vi har tillräckligt mycket mörker i vår sport, och vi behöver verkligen inte mer mörker, säger boxningsstjärnan Dillian Whyte till TalkSport och fortsätter:

– Du är redan en legend. Fortsätt vara det. Samtidigt vet vi inte hans ekonomiska situation eller vad han har gått igenom. Mike Tyson känner sig kanske manad till att göra en comeback och slåss mot dem yngre, hungriga fighters. Han kanske behöver bevisa något för sig själv, och att han fortfarande duger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.