Stjärnans nya kris: "Tråkig situation"

ANNONS
|

Fem lopp har skidstjärnan Petter Northug hunnit göra under säsongen. Som bäst har han blivit nia och det är den enda gången han har placerat sig på topp-tio. I Norge har han fått rejält med stöd för att hitta formen.

Nyligen fick han ett frikort till Tour de Ski för att kunna prestera och på så sätt ta sig till VM i finska Lahtis i februari nästa år. Nu uppger dock norska VG att Northug kan komma att missa hela touren.

– Petter tränade väldigt bra i sommar och höst och hade ett optimalt höjdläger i Val Senales men sen blev han lite för het på gröten i november. Du kan kalla det för en överbelastning och det tar lite tid innan han är helt återställd men vi hoppas självklart att det ska släppa snart, säger tränaren Stig Rune Kveen till TV2.

ANNONS

– Nu är vi i en tråkig situation där han kanske måste tacka nej till Tour de Ski för första gången men samtidigt har vi gott om tid till VM. Jag vet att Petter är angelägen om att göra ett bra jobb inför den höjdpunkten.

Trots att han kanske inte får någon plats i landslagstruppen till VM så kommer Northug ändå få chansen att tävla. Detta då han är regerande mästare på både femmilen och sprinten och därför är garanterad startplats på de distanserna.

– Han har frikort till Tour de Ski men inte till VM och de andra distanserna. Det är för hård konkurrens för det, säger Norges landslagschef Vidar Löfshus till VG.

ANNONS