Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stjärnans namn saknas på protestlistan: "Vet inte varför"

Ett antidopningbrev med flera svenska skidåkares namnunderskrifter har skickats till internationella skidförbundet. Men ett blågult toppnamn saknas: Marcus Hellners. – Det finns säkert en anledning till det, säger stjärnans manager Johan Sares enligt Sportexpressen.

Flera åkare ur den svenska längdskidåkningseliten har skrivit under det antidopingbrev som Kikkan Randall tog initiativ till. Anledningen till brevet, som nu har skickats till det internationella skidförbundet (Fis), är att flera åkare anser att skidförbundet är för veka i dopingfrågor. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi vill försäkra oss om att Fis verkligen gör allting som står i deras makt för att rena åkare inte ska behöva tävla mot fuskare, säger Randall, som är åkarnas representant i Fis, till SportExpressen.

Listan har i skrivande stund nått omkring hundra underskrifter. Charlotte Kalla, Emil Jönsson och Stina Nilsson är några av många namn som har skrivit under protestlistan. Men ett svenskt toppnamn saknas. Marcus Hellners underskrift finns inte med.  

"Kände jag inte till" 

Svenske längdchefen Johan Sares hyllar åkarnas initiativ. 

– Det är bra att de sätter ner foten och vill få bort allt fusk. Det är helt normalt, säger han. 

Men varför Marcus Hellner, som Sares har ett nära samarbete med, inte har skrivit under listan kan längdbasen inte svara på. 

– Det kände jag faktiskt inte till. Jag vet inte varför. Det finns säkert en anledning till det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.